torsdag, 17 augusti 2017

Travprogrammets ledarsida - Toppsport och V75-jackpot!

Skrivet av  Publicerad i Före tävlingsdag tisdag, 30 maj 2017 09:00
Betygsätt den här artikeln
(23 röster)

Från Mantorpsprogrammet till lördag 3 juni 2017 

Mantorptravets signum: Toppsport och V75-jackpot!

Att ligga som V75-arrangör veckan efter Elitloppshelgen är på många sätt fördelaktigt. Travsporten är på allas läppar och den ljusa årstiden till trots, är strålkastarljuset intensivt riktat mot vår sport.
Dessutom sitter jackpotten som cementerad på Mantorp. Av de sex V75-dagar vi haft veckan efter Elitloppet har fem förstärkts med jackpott. Det ligger som bekant lite i sakens natur att Elitlopps-75-an inte blir alltför svårfunnen.


Elitloppet fick en oväntad upplösning
, inte minst mot bakgrund av vad vi fick bevittna i försöken.
Oddsmässigt är Timokos seger den största skrällen i Elitloppets historia. Men någon turseger var det sannerligen inte. Timoko var helt enkelt finalens bästa häst. Att en tioåring som hela sitt liv tävlat mot världseliten fortfarande levererar på högsta nivå är unikt, fantastiskt för omgivningen och välgörande för travsporten.
Och Björn Goop kan verkligen konsten att utnyttja den egna hästens möjligheter och samtidigt försvåra konkurrenternas.

Denna lördags V75-omgång håller hög standard och dagens två avslutande V75-avdelningar är direkt högklassiga, såväl ur sportsligt som spelmässigt perspektiv. Det handlar om fyraåringsloppet Ina Scots Ära och gulddivisionens Östgötaloppet. Två av Mantorps tyngsta namn i storloppskalendern. Medan Ina Scots Ära initierades 1993 har Östgötaloppets körts varje år sedan banans tillkomst 1965.
Noterbart är att dagens V75-omgång innehåller tre långdistanslopp men inget sprinterlopp, vilket står i skarp kontrast till söndagens Elitloppsomgång.

Trots att Cyber Lane är den mest orutinerade deltagaren i årets upplaga av Ina Scots Ära är han något av hästen att slå. Livets blott nio starter har nämligen resulterat i lika många segrar. Obesegrade hästar är alltid omgärdade med ett speciellt skimmer. Alla segrar har tagits efter tidig ledning, de flesta efter ledning direkt. Innerspår innebär alltid en risk, hur startsnabb hästen i fråga är. Det är alltid lurigt att svara ut en häst som kommer med full fart från ett spår längre ut i banan.
Näst minst rutinerad sett till antal starter är faktiskt den väldige tungviktaren Policy of Truth. Denne rankades i fjol som kullens bästa treåring i landet. I det tolv hästar starka fältet är ett av uppdragen definitivt att sätta uppkomlingen Cyber Lane på plats…

I både Ina Scots Ära och Östgötaloppet är hemmalaget representerat. I Ina Scots Ära handlar om det Per K Erikssons dubble miljonär Sliding Home som är på väg att acklimatisera sig i Sverige. Insatsen senast var plusbetonad och formkurvan pekar starkt uppåt.

Östgötaloppet är numera permanentat som ett 2640 meterslopp. Gulddivisionen är inte alltid omgångens mest öppna och svårtippade lopp men årets upplaga av Östgötaloppet är verkligen en på förhand oviss historia. Den lille krigaren Usain Henna är lätt att ta till sitt hjärta. Med sin oansenliga yttre har han ändå utstrålning och alla älskar väl en fighter…?


Välkomna till Mantorptravet!

Thomas Knutsson
Sportchef

 

Senast ändrad fredag, 02 juni 2017 15:42
1

Annons - Sponsorer

Våra sponsorer

forsbergs.jpgil_recyckling.jpgostkustens.jpgrich_port.jpgvallagruppen.jpgforsbergs.jpgil_recyckling.jpgostkustens.jpgrich_port.jpgvallagruppen.jpg