lördag, 16 december 2017

Maiden för Malin och Zelma

Skrivet av  Publicerad i Mellan tävlingsdag onsdag, 07 juni 2017 14:49
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Snart 36-åriga Malin Stjernberg tog ut en tidig födelsedagspresent i söndags då hennes Stjernbergs Zelma segrade i ett lopp i Eskilstuna.
Det femåriga stoet kördes till karriärens första seger, av f d Mp-lärlingen Johanna Lind. Nu med licens just i Eskilstuna.

Det femåriga stoet efter Magnifik Sund-Born For Gold har matchats i en del tuffa lopp på Solvalla på slutet och har gjort det bra i skymundan. Hon klev nu ned rejält i klass då hon deltog i ett breddlopp som startades med bilstart. Från ett elftespår i starten placerade Johanna stoet som andra häst i andraspår, en bit ned i fältet. Upp till varvning, som passerades på lugna 1.17,8, förbyttes positionen till 3-par ytter. Redan 900 m kvar lyftes "Zelma" ut i tredjespår för attack och 400 m senare kunde hon överta ledningen. Väl i spets drog Johanna på i bra fart runt slutsvängen och öppnade upp längder ned till förföljarna. Zelma kunde vinna avstannande med drygt två längder på tiden 1.17,9a/2140 m. Förstapriset uppgick till 10.000 kr och vinnaroddset blev 8,86. Insatsen var så pass bra att dopningsprov beordrades på vinnaren.

För Malin, som har haft B-tränarlicens i tre olika omgångar på 2000-talet, var det karriärens första tränarseger. Hon har totalt gjort 19 starter med tre olika hästar.

Även amatörtränaren Tomasz Wiesniewski slog till med en seger på Kalmartravet igår, på Nationaldagen. Den sjuårige hingsten Mister Zaxis har hittat en hysterisk formtopp och han tog nu andra raka vinsten, då han segrade överlägset på nya rekordtiden 1.13,1a/1640 m. Jennifer Tillman snabbstartade med hästen och försvarade ledningen mot Catrin Fajersson med G.K.Spintowin i en rivig öppning som kostade 1.08,5 första halvvarvet!
En av de mest betrodda i loppet Maverick Dream (44 för 10) straffade ut sig med galopp kort efter start och i slutsvängen galopperade även loppets favorit Uberta Jet (21 för 10) under anfall i spåren. Då hade dock redan Mister Zaxis ryckt åt sig flera längders försprång och vid mållinjen skiljde hela åtta längder ned till måltvåan Hanne Tooma som fick tiden 1.14,1a/1640 m.
Förstapriset var denna gång 20.000 kr och Wiesniewskis häst ståtar nu, efter två raka segrar, med hela 1.100 startpoäng och en startprissumma på 68.200 kr.

Senast ändrad onsdag, 07 juni 2017 14:51

Annons - Sponsorer

Instagram galleri - Snapshots

Våra sponsorer

ahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpgahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpg