lördag, 16 december 2017

Kim försvarade championatet

Skrivet av  Publicerad i Mellan tävlingsdag fredag, 21 juli 2017 12:39
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Karlshamnstravet har arrangerat sitt tvådagars-meeting onsdag och torsdag denna vecka och kan redan summera säsongen.
Champion för tredje året i rad, blev Kim Eriksson!

Tack vare en dubbelseger dag två, passerade han ledande Stefan Söderkvist som började den första dagen med två segrar och ett andrapris. Stefan körde inte dagen därefter men ledde championligan ända till sista loppet.

Kim vann torsdagens andra lopp med Stefan Axelsson-tränade Butterfly Center som segrade på ett mycket övertygande sätt på tiden 1.14,5a/1680 m.
Därefter hade Kim tre uppsittningar kvar och var tvungen att vinna minst ett lopp, samt en andraplats. Elle Sand, som var mest betrodd i trion, galopperade bort sina chanser och nu återstod endast Stay Classy och C.D.C.'s Totte.
Stay Classy, som även hon tränas av Stefan Axelsson segrade till sex gånger i det näst sista loppet.
Nu återstod endast en seger eller en andraplats och andraplatsen fixade alltså Kim Eriksson med Irene Svanhall-tränade C.D.C.'s Totte i det absolut sista loppet.

 - Det var jädra kul och lite oväntat faktiskt efter den första dagen då jag körde blankt och hade två strukna hästar. Det blev totalt sex styrningar under två dagar och alltås två segrar och ett andrapris. Samtliga hästar fick pripengar också.

 - Det här är ett roligt meeting och det är roligt att ha försvarat championatet vid två tillfällen och att ha tre raka titlar här.

När jag pratar med Kim dagen efter, på fredag förmiddagen, är han redan nästan framme vid Axevalla.
 - Ja det stämmer. Jag skall hjälpa till hos Sofia Aronsson och köra lite snabbjobb med en del tvååringar.

 - Jag ser fram emot helgen där russinen i kakan är Anna Mix i lördagens gulddivision med passande förutsättningar. Sedan blir också söndagen en höjdare med Schatzi Fayline i Stochampionatet avslutar en förväntansfull Kim Eriksson.

 

Annons - Sponsorer

Instagram galleri - Snapshots

Våra sponsorer

ahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpgahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpg