lördag, 16 december 2017

Kim Eriksson och Muscle Hustle måndagskvällens kungar!

Skrivet av  Publicerad i Mellan tävlingsdag tisdag, 01 augusti 2017 08:24
Betygsätt den här artikeln
(2 röster)
Kim Eriksson låter Muscle Hustle sträcka ut från start för att nå ledningen i ett tidigt skede. Kim Eriksson låter Muscle Hustle sträcka ut från start för att nå ledningen i ett tidigt skede.

 

 

 

Mantorptravet bjöd på högklassiga tävlingar på måndagskvällen. Naturligtvis var det de fyra Breeders’ Crown-loppen som tilldrog sig det största intresset.
På besökarnas näthinnor kommer säkerligen Muscle Hustle seger för fyraåriga hingstarna att sitta kvar allra längst.

 

V64-spelet inleddes med vad som utmålats som revanschduellen mellan Timo Nurmos Bugatti Brick och Roger Walmanns Caddie Lisieux. Det handlade om Breeders-loppet för fyraåriga ston. Senast de möttes, i Stosprinterfinalen på Halmstad, vann Caddie Lisieux före just Bugatti Brick. Men den här gången var rollerna ombytta. För Jorma Kontio ledde Bugatti Brick hela vägen och då hjälpte inte Caddies starka slutvarv. Hon fick nöja sig med andrapriset.
- Bugatti Brick är väldigt startsnabb och väl i ledning inriktade jag mig på att göra livet surt för huvudopponenterna som satt långt ned i fältet, sade segerkusken Jorma Kontio. Vilket lyckades fullt ut.

 

De treåriga stonas batalj såg Run Chica Run som segrare. Från andra par utvändigt gav Peter Untersteiner anfallssignal mitt i slutkurvan och genom en rapp avslutning tog hon en säker seger.
- Hon är verkligen duktig. Så här långt är hon utan tvekan min bästa häst i kategorin treåriga ston, berömde Peter Untersteiner.

Favoriten Violet Bi ledde fram till upploppet men fick då betala för den tuffa inledningen av loppet.

 

Därefter var det dags för de manliga deltagarna i Breeders’ Crown. Först ut var treåringarna där Peter Ingves körde den av Petri Puro tränade Da Pepperboy till säker spurtseger.
- En riktig talang som vi ännu inte behövt visa botten, sa kusken Peter Ingves.

 

Kvällens stora uppvisning sparades dock till V64-avslutningen. Robert Berghs fyraårige hingst Muscle Hustle har tidigare i år vunnit Ina Scots Ära på Mantorp.  Nu anlitade Robert Kim Eriksson som kusk. Kim laddade hårt från spåret längst ut på vingen och var i ledningen redan in i första kurvan. En pigg Muscle Hustle ledde sedan loppet igenom med flera längder och var aldrig i förlustfara.
- Vilken häst, det är en fantastisk känsla att sitta bakom en häst som Muscle Hustle. Helt klart en häst i Top 3 bland de jag kört, sa Kim efter Breeders’ Crown-segern.

 

Mantorpskusken Kim Eriksson närmar sig nu landets yppersta elitskikt bland kuskarna. I år har verkligen det stora genombrottet kommit för 33-åringen. På måndagskvällen var han Dagens Man med tre segrar.

 

Stefan P Pettersson visade upp en fin debutant i nolloppet. Treårige Scotch Brodde vann imponerande och blir intressant att följa framöver.

 

 

 

Annons - Sponsorer

Instagram galleri - Snapshots

Våra sponsorer

ahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpgahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpg