lördag, 16 december 2017

Kaiser och Lina tillbaka

Skrivet av  Publicerad i Mellan tävlingsdag onsdag, 11 oktober 2017 12:21
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Leonas Kaiser tog första segern igår kväll i Eskilstuna, sedan september 2015.
Då som nu med Lina Johansson i ett montélopp.

Leonas Kaiser tävlade ju framgångsrikt för Oskar Svanberg under säsongerna 2012-2016 och noterades då för åtta segrar.
Två V75-segrar togs i början av 2014, först en finalseger i klass II och i starten efter en försöksseger i bronsdivisionen!
Under 2015 började hästen också starta i monté och detta med Lina Johansson som hästens skötare och ryttare.
Två segrar togs på sju starter i monté, bland annat finalen i Kalmarsundsmontén på Kalmartravet med ett förstapris på 75.000 kr.

I november i fjol såldes hästen till Antagon AB i Mantorp och gick då i träning hos Rikard Björling. Årsdebuten i år skedde på en fransk bana i april utan framgång. Två starter ytterligare i Frankrike under maj och juli inbringade inga prispengar och hästen  togs hem till Sverige kort därefter och började om med ett kvallopp i sulky på Vaggeryd 26 juli.

I comebacken på Örebrotravet i september med Lina Johansson på ryggen gick hästen fint efter en startgalopp och därför fanns vissa förhoppningar inför gårdagens start som skedde bakom bilen i ett lopp över 2640 m.
Från ett sjundespår bakom bilen hamnade hästen utvändigt om ledande Quantum Gliding som ville ridas i spets för Emilia Leo. Efter ett jämnt 18-tempo i täten första 2000 m attackerade hårt betrodda duon Lincoln Lawyer-J Persson (2-par ytter) och Quantum Outlook-S Adolfsson (3-par ytter) på sista bortre långsidan.
Leonas Kaiser satte hård press på ledaren och övertog ledNINGEN, bakifrån närmade sig Quantum Outlook hastigt men över upploppet fortsatte Leonas Kaiser i 13-tempo och skar mållinjen som etta. Drygt tre längder före Quantum Outlook och segertiden skrevs till 1.16,7a/2640 m. Vinnaroddset blev goda 16,69.

Förstapriset var 30.000 kr och det innebär att Leonas Kaiser också fick påfyllning av värdefulla startpoäng. 691 uppgår dessa till vilket gör det mer lättmatchat framöver för Rikard Björling och company!

 

Senast ändrad onsdag, 11 oktober 2017 12:23

Annons - Sponsorer

Instagram galleri - Snapshots

Våra sponsorer

ahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpgahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpg