lördag, 16 december 2017

Toppläge för Oasis Bi

Skrivet av  Publicerad i Mellan tävlingsdag torsdag, 12 oktober 2017 12:12
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)
Toppläge för Oasis Bi Foto: Martina Lundin

Oasis Bi gör på lördag sin tredje raka start i det s k VM-loppet på Yonkers Raceway i New York. Faktum är att han därigenom varit med i samtliga tre upplagor efter loppets comeback 2015.

Den här gången anlitar man Kim Eriksson som kusk bakom sin ögonsten.
 - Kim har kört honom en gång tidigare och var då tvåa med honom i Norrbottens Stora Pris i juni. Att vi då inte riktigt rådde på Propulsion är ingen skam. Det blir skoj med ett renodlat mantorpsekipage i VM, säger Stefan P Pettersson.
 - Oasis känns jättefin och vi tycker att han är i finfin form. Vi är medvetna om att han inte lyckats fullt ut i år jämfört med i fjol. Men han är beroende av att få sitt löpningsförlopp för att vara som allra vassast. Med facit i hand måste vi säga att det verkligen gick vår väg i fjol. I år har marginalerna inte varit på vår sida på samma sätt.
 - Det är så lite som skiljer på den här nivån. Om vi hade stolpe in i fjol så har vi i motsvarande grad haft stolpe ut i år, berättade Stefan före avresan.

Ett amerikanskt TV-team var för ett par veckor sedan på plats i Mantorp och följde Stefans förberedelser inför loppet. Klicka på länken nedan.
https://www.facebook.com/SOAofNY/videos/759127860937518/


Kim Eriksson som anlände till New York under torsdagen, fortsätter att tävla på sin höga nivå. Det finns goda chanser att 10 miljoners-gränsen vad beträffar inkörda pengar under året passeras just på lördag i VM-loppet. Kim har nämligen kört in 9.913.188 kr inför lördagen.
VM-loppet har ett förstapris på hela 500.000 dollar eller 4.687.975 kronor.

Amerikansk travsport har förstås noterat Kims framfart på svenska och europeiska travbanor den senaste tiden. Nedan finns en intervju gjord med Kim i måndags, dagen efter segern i Hamburg i söndags med Diamanten.
http://xwebapp.ustrotting.com/absolutenm/templates/article.aspx?articleid=77297&zoneid=63


Spårlottningen i tisdags gav Oasis Bi ett drömläge bakom bilen. Startlistan finns nedan.

Yonkers International Trot
2 011 meter autostart
1. Marion Marauder – Scott Zeron (Kanada)
2. Oasis Bi – Kim Eriksson (Italien)
3. Dreammoko – Gabriele Gelormini (Frankrike)
4. Twister Bi – Christoffer Eriksson (Italien)
5. Shadow Woodland – Tim Tetrick
6. Resolve – Åke Svanstedt (USA)
7. Midnight Hour – Ilkka Nurmonen (Finland)
8. In Secret – George Brennan (USA)
9. Tripolini V.P. – Jeppe Juel (Danmark)
10. On Track Piraten – Johnny Takter (Sverige)

Loppet går som lördagskvällens nionde löpning. ATG Live kommer att visa fyra lopp (8-11) och beräknad start på sändningen är kl 21.20 svensk tid.

Vi har nu pratat med Stefan P Pettersson, drygt två dygn innan loppet avgörs. Hur känns det Stefan?
 - Resan har gått bra. Det var sju hästar i flyget över Atlanten och fyra av oss står på banan. Det är Dreammoko, Oasis Bi, On Track Piraten och Twister Bi.
 - Förberedelserna i veckan går mest ut på att hålla hästarna på gott humör och hålla dem mjuka och fina. Det är ju ovanligt för alla att stå på box så många timmar om dygnet. Det blir mycket promenader i grimskaft. Men vi är ju vana eftersom det är tredje gången.
 - Oasis gick ett skarpare jobb i tisdags och kändes fin. Han är pigg och blank!
 - Startspåret kunde väl knappast inte bli bättre. Oasis är tippad mellan trea och femma. Vår chans ligger nog i att komma ned på innerspår, helst i rygg på ledaren och önskescenariot är Twister Bi i ledningen med Resolve utvändigt. Hemmahästen In Secret är ett oskrivet kort som skall vara vindsnabb och det ryktas om laddning därifrån. Rygg ledaren för Oasis som sagt och sedan att vi får chansen på open stretchen till slut är drömmen avslutar Stefan P Pettersson. 

 

Senast ändrad torsdag, 12 oktober 2017 18:25

Annons - Sponsorer

Instagram galleri - Snapshots

Våra sponsorer

ahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpgahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpg