tisdag, 16 oktober 2018

Jonny och Kim

Skrivet av  Publicerad i Mellan tävlingsdag fredag, 01 december 2017 09:14
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Segerrikaste körsvenner på Mantorptravet under november blev Kim Eriksson och ... Jonny Stjernström!

Båda vann lopp på Örebrotravet igår. Kim tog månadens 12:e och samtidigt årets 119:e seger medan Jonny vann månadens tredje seger och det är lika många som under hela året!

Segerhästarna var Ferrell som Jonny Stjernström tränar själv medan Kim Eriksson avrundade tävlingsdagen med att sätta dit Ulf Hansson-tränade Bravo Nobless i det sista loppet.

Är man i det så kallade "stimmet" som Jonny Stjernström befinner sig i just nu, löser sig det mesta.
Med Ferrell hamnade han i en position i 2-par utvändigt, detta medan loppets favorit Magic Moves-M Jakobsson straffade ut sig med galopp, spelad till 15 för 10. Även betrodda Perfect Broline-M Ivarsson missade ledningen och hamnade istället i 3-par inner.
Ledande Whega spetsade från bakspår med Marcus Hultman och första varvet passerades på km.tiden 1.15,6. På bortre långsidan anföll Jonny i spåren med Ferrell som snabbt övertog ledningen. I släptåg bakom Mp-hästen fanns Carl Johan Jepson med Outlaw Pete som också attackerade in på upploppet.
Ferrell sträckte på sig snyggt och vann loppet med en halv längd på tiden 1.15,2a/2140 m.
Loppets förstapris var 10.000 kr och den femårige Triton Sund-avkomman tog därmed andra raka segern med Jonny i vagnen. AC Maskin AB i Svärtinge äger hästen.

 - Det är jättekul att man är tillbaka i hetluften igen. Som många känner till så har jag "tappat halva kroppen" men körhänderna verkar finnas kvar.
 - Hästen har varit sen i utvecklingen med en del strul på vägen. Som femåring verkar han ha vuxit i kroppen nu summerade en nöjd Jonny Stjernström.

Kim Eriksson avrundande alltså dagen med Ulf Hansson-tränade Bravo Nobless.
Detta sexåriga sto efter Olimede-Ellas Cleopatra, gjorde karriärens femte start och starterna har varit väldigt sporadiska. Två i början av 2016, en i april i år och två nu i november.
Med loppet i kroppen från Mp 13 november kunde Kim vara aktiv från innerspåret i starten och han hamnade som trea på innerspår bakom ledande Quick Nap och Kvicka Lee.
Efter cirka 800 m gick han ut i 2-par ytter och kort därefter varvade fältet på 1.16,3. Indiana Star som låg framför Kim var slagen tidigt och föll genom fältet. Med lite "slalomkörning" så återfanns Kim åter i slagläge med Bravo Nobless när 800 m återstod.
Bakifrån närmade sig Edemma för Jimmi Ehlers och det tvingade ut Bravo Nobless för attack i spåren mitt i den sista svängen. Av fyra hästar i segerstrid på upploppet var Bravo Nobless den starkaste och hon avgjorde enkelt sista 100 m.
Segertiden skrevs till nya rekordet 1.17,2a/2140 m och förstapriset var här 15.000 kr. Stall Phesant HB i Gammalkil äger stoet.

 - Hon kändes riktigt bra i provstarten innan loppet och jag trodde det var en bra chans.
 - Jag hade lite tur med positionerna och kunde välja rätt väg några gånger. Hon hade lite problem i slutsvängen men gick bra på rakorna och hon vann med krafter kvar berömde Kim Eriksson efter loppet.

Senast ändrad fredag, 01 december 2017 09:17

Annons - Sponsorer

Våra sponsorer

ahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpgahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpg