lördag, 19 januari 2019

Solvallasegrar för Jocke och Stefan

Skrivet av  Publicerad i Mellan tävlingsdag torsdag, 04 januari 2018 09:43
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Senaste veckan har två segrar tagits på Solvalla av Mp-tränade hästar.
Igår slog Stefan P Pettersson-tränade Yankee Boy till med en V86-seger med Kim Eriksson i vagnen.
Lite i skymundan vann också Joakim Wallin-tränade Primiro 29 december med Kenneth Haugstad som lånekusk.

Nyblivna fyraåringen Yankee Boy vann bara ett lopp i fjol på tio starter och tjänade 109.000 kr.
Select Yankee-sonen visade ändå 12-tid över kort distans och vid V86-loppet igår hade hästen en passande uppgift med ett innerspår i volten, i ett lopp för fyraåringar med tillägg vid 150.001 kr.
Körande Kim Eriksson placerade hästen i ledningen utan att bruka hästen nämnvärt, detta medan betrodda trion Campbell Seabrook, Issiah och Putinthepower ägnade sig åt galopp första halvvarvet.
Efter lugna 1.17,8 första 500 m stegrades farten något då Digital Promise (en av fyra felfria Stefan Melander-hästar i loppet) kördes fram utvändigt om Yankee Boy.

Varvspassering skedde på km.tiden 1.16,6 och på slutrundan satt Kim Eriksson och finåkte i ledningen. När 700 m återstod kom attacken från Melanders mest betrodda häst, Inertial körd av Per Lennartsson som också kom snabbt fram till ledaren och som såg starkast ut mitt i slutsvängen.
Detta var dock en chimär då Kim Eriksson inte hade använt den norska gasen, som drogs ned och genast fick han fulla linor i Yankee Boy som länsade undan till en smått lätt seger. I avstannande stil kunde hästen vinna på tiden 1.16,4/2140 m.

Förstapriset uppgick till 60.000 kr och fyraåringen ägs av Stall Alibi. Med 1330 startpoäng och 191.300 kr på kontot är det ingen vågad gissning att hästen dyker upp inom V75 den närmaste tiden?
 - Ja, så kan det bli. Jag har inte tittat så noga på kommande uppgifter.
 - Hästen har ju varit lite laddad bitvis förut och till loppet hade vi ändrat lite på utrustningen som föll väl ut.
 - Från sidan såg det kritiskt ut i slutkurvan men när Kim drog ned norsken så tog hästen fatt i grejerna igen. Hästen uppförde sig helt perfekt och vann lätt avstannande kommenterade en nöjd Stefan P Pettersson.

Segern var Stefans första i år i tredje försöket. För Kim Eriksson har året öppnats i raketfart. Detta var Kims sjunde styrning och nu kom andra segern. Kim har varit på prispallen i fyra av dom sju starterna.

Även Joakim Wallin noterades för en Solvallaseger förra fredagen.

I ett lopp utanför V65-kupongen vann Primiro på ett övertygande sätt. Efter en mycket lugn inledning från ett femtespår i volten kunde Kenneth Haugstad placera hästen i 3-par ytter i fältet som bestod av sju hästar.
Ledande opponenten Jeppas Respekt varvade för Torbjörn Jansson på lugna 1.18,3 och när 700 m återstod av loppet anföll Haugstad i spåren med Primiro.
Dumle Loss-avkomman gick väldigt snabbt i spåren och tog snabbt fram utvändigt om ledaren. Segergrepp kopplades i början av upploppet och hästen gick undan till en säker seger på tiden 1.18,3/2140 m.

Primiro som tidgare hade galopperade i tre av fem starter, klarade nu ett klurigt startspår. Joakim Wallins travare verkar vara under stark utveckling och kan nog försörja sig fint framöver.

Eddie Wallin i Mjölby är såväl uppfödare som ägare. Tränarsegern för Joakim Wallin var den nionde under 2017.

Senast ändrad torsdag, 04 januari 2018 10:10

Annons - Sponsorer

Våra sponsorer

ahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpgahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpg