lördag, 19 januari 2019

Dubbel för Kim och 500:e

Skrivet av  Publicerad i Mellan tävlingsdag tisdag, 09 januari 2018 10:21
Betygsätt den här artikeln
(2 röster)

Kim Eriksson tog en dubbelseger på Axevalla igår kväll. Samtidigt passerade han 500 segrar i karriären och i dagsläget leder han körsvensligan i riket med sex segrar.

Klang- och jubelföreställningarna för Kim Eriksson fortsätter.
Igår på Axevalla var Mantorptravets champion uppsatt på fem hästar och Sofia Aronsson-tränade duon Vichy Grif och Gateway Fortuna löste bägge sina uppgifter som favoritspelade till 20 för 10.

Löpning scenarierna var olika. Med Vichy Grif stack Kim till ledningen efter lite strid mot Lindsey Sånna-J Hellstedt och därefter dirigerade det fyraåriga stoet fältet odramatiskt även om hon var lite onödigt pigg i ledningen.
Varenne-stoet noterades för fina 1.15,1a/2140 m i hennes andra start i Sverige.

Även Gateway Fortuna är ny hos Sofia Aronsson och här använde Kim en annan slags taktik.
Från dubbla tillägg, en snabbstart till rygg på ledande Callilou-T Dahlborg, som tillhörde de mest betrodda i fältet.
Efter cirka ett varv placerades det femåriga stoet utvändigt om ledaren och på slutrundan ökades tempot dramatiskt jämfört med första varvets 1.20,1.
Ledande Callilou galopperade i slutsvängen under press och Gateway Fortuna kunde vinna avstannande på nya rekordet 1.15,9/2180 m.

Segrarna var alltså Kim Erikssons femte och sjätte under året. Dessa förde han till topp i Sverige-ligan.
 - Det här är första gången. Så även om vi bara är en vecka in tänker jag gotta mig ordentligt åt det här kommenterade Kim på hans Facebook-sida.

33-åringen hade ett svårslaget 2017, men fick fick ett trist slut på året med en handskada. Nu är han tillbaka. Som vinnare.

Nå hur kändes det här med 500 segrar?
 - Otroligt bra, förstås. Det är trots allt inte så många som når dit. Men tusen vinster är förstås en ännu större milstolpe säger Kim Eriksson till Corren.

Senast ändrad tisdag, 09 januari 2018 10:26

Annons - Sponsorer

Våra sponsorer

ahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpgahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpg