onsdag, 24 april 2019

Ny seger för Axén och Dahlén

Skrivet av  Publicerad i Mellan tävlingsdag torsdag, 22 februari 2018 13:55
Betygsätt den här artikeln
(1 Rösta)
Ny seger för Axén och Dahlén Foto: Magnus Strömsten

Rebecka Dahlén bakom en Jörgen Axén-tränad häst, verkar vara ett vinnande koncept.
Igår kväll på Solvalla tog duon Lajos Fawör och Dahlén sin andra raka seger, då ekipaget vann ett amatörlopp i fin stil.

Från ett springspår laddade Dahlén framåt i starten men blev hängande i spåren och fick backa ned i 4-par utvändigt.
I täten öppnade Mp-kollegan Monday Moon, körd av Micael Stjernström, första 500 m på 1.18,0 och varvade kort därefter på km.tiden 1.17,5.
Samtidigt attackerade Lajos Fawör i spåren och tog sig fram utvändigt Monday Moon när knappt ett varv återstod av loppet.
På slutrundan trissades tempot upp och fältet splittrades upp rejält. Endast Roadscanner-S Rehn kunde följa med i Mp-duons tempo.
In på upploppet kopplade Lajos Fawör greppet på ledaren som stumnade och slutade femma. Bakifrån anföll Roadscanner men denne utgjorde inget hot och blev istället slagen med drygt två längder av Mp-hästen som segrade på tiden 1.16,1/2160 m.

Förstapriset var denna gång 40.000 kr och femåringen ägs av Jörgen Axén & Stefan Adolfsson. Skrällsegern på hemmaplan till drygt 43 ggr pengarna följdes alltså upp med en favoritseger på Solvalla till oddset 2,34.

Rebecka Dahlén tog alltså andra raka med hästen, den tredje med Axén-tränad häst i år. Fem starter gjorda av konstellationen Axén-Dahlén har givit tre segrar, ett andra- och ett fjärdepris. 

Senast ändrad torsdag, 22 februari 2018 13:56

Annons - Sponsorer

Våra sponsorer

ahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpgahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpg