lördag, 19 januari 2019

Nya kuskar gör debut - Douglas får vänta

Skrivet av  Publicerad i Mellan tävlingsdag fredag, 08 juni 2018 15:21
Betygsätt den här artikeln
(2 röster)
Douglas Wieselgren och hans idol Lutfi Kolgjini Douglas Wieselgren och hans idol Lutfi Kolgjini Foto: Magnus Strömsten

För drygt en månad sedan, var det examendags i Travskolan för dom yngre kuskarna.
Nu på måndag är det tävlingspremiär för fyra kuskar som har genomgått körlicenskursen, för stor häst, på Mantorptravet under våren.

Kurserna (kör/monté) har haft åtta deltagare i kördisciplinen medan två har tagit montélicens.

Yngst i gänget är Douglas Wieselgren (bilden), som är född i april 2003. Han hade alltså inte ens fyllt 15 år då han påbörjade utbildningen i februari.
Numera är han 15 år fyllda och det innebär att han måste vänta till nyårsdagen 2019 innan han kan göra debut.
Tävlingsreglementet säger att man får börja tävla, med stor häst, det år som man fyller 16 år.

Nyligen under Elitloppshelgen fanns Douglas på plats på Solvalla, och efter en present från pappan Stefan (som också har genomgått körutbildningen) så kunde Douglas strosa runt på stallområdet och få uppleva all den dramatik som tillhör en Elitloppssöndag.
På Bilden syns Douglas med sin idol Lutfi Kolgjini.

Dom fyra kuskarna som skall debutera på måndag möts för övrigt i ett och samma lopp. Måndagskvällens andra löpning som är ett flerklasslopp ser Stefan Wieselgren till start med Amazing Life från ett innerspår på 2160 m. På samma distans startar även Anna Lindhe-Karlsson med egentränade Lepricon från spår tre. Utvändigt Anna i starten finns Jessica Åhs med Rivermere. Volten på fem hästar avslutas med Johan Leijon som kör Stiffmeister Lini.

Såväl Stefan Wieselgren som Jessica Åhs kör ytterligare en häst på måndag. Redan i lopp tre är Stefan uppe i vagnen igen bakom Biran Akema. Jessica får vänta till lopp nio innan hennes andra start i karriären som körsven är ett faktum med Devil In Disguise.

Redan i måndagskvällens kvalificeringslopp dyker en elev upp också. Det är Jesper Ljungeskog (född 2002) som kör lånegodset J.A.S.Superparty från ett fjärdespår i volten.

Några som vilar på hanen innan det är tävlingsdags är Ellen C Karlsson (född 2001) som för övrigt är dotter till Bengt R Karlsson. Den åttonde deltagaren Molly Karlsson har genomgått båda kurserna och är längst kommen i kördisciplinen. Inom kort lär nog Molly (född 1996) dyka upp i startlistorna.

I montédisciplinen har Molly haft sällskap med Matilda Björkman (född 1995) som är sambo med proffstränaren Jesper Hedqvist.

Mantorptravet önskar samtliga elever lycka till på måndag och i framtiden.

Senast ändrad fredag, 08 juni 2018 15:44

Annons - Sponsorer

Våra sponsorer

ahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpgahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpg