onsdag, 20 februari 2019

Zätabubben trivs på kollo

Skrivet av  Publicerad i Mellan tävlingsdag tisdag, 26 juni 2018 12:06
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Såväl Per K Eriksson som Tomas Johansson tog varsin tränarseger vid tävlingarna i Eskilstuna igår kväll.
Tomas Johanssons nyförvärv Zätabubben vann ett montélopp med Lina Johansson i sadeln och Per K Erikssons Symphonic Isabella spetsvann med Mikael J Andersson i vagnen.

Montéloppet var ett flerklasslopp med ekipagen spridda på tre olika distanser.
Zätabubben var en av fem hästar som startade med dubbla tillägg över distansen 2180 m.
Lina Johansson kom förbi en del galopperande konkurrenter på ett bra sätt och redan efter 650 m var hon uppe som trea i fältet, dock en bra bit bakom ledande Pols Crazy Diamond som öppnade 1000 m på snabba 1.14,4.
Första biten av loppet hade avverkats ännu snabbare och på slutvarvet försökte Jennifer Persson att dämpa farten men då avancerade Lina Johansson fram med Zätabubben och såg till att tempot hölls uppskruvat.

I slutsvängen utmanade Zätabubben ledaren ordentligt och skaffade omgående ett grepp. In mot mål höll nioåringen tempot mycket bra och kunde vinna avstannande på fina tiden 1.14,5/2180 m.
Detta var första starten i regi Tomas Johansson och oddsindikatorn visade på dryga 45 ggr insatsen. Hästen leasas av Stall Solvalla Travskola och blev "kvar" på Mantorp efter starten 11 juni.

 - Ja det stämmer. Han är här på "sommarkollo" då Solvallas Travskola har semesterstängt. Han ska tillbaka dit senare i sommar.
 - Det enda jag har gjort är att "fixa till fötterna" samt att hästen har fått ett jobb i sulky samt ett montéjobb.
 - Han har känts pigg och jag hade på känn att det skulle gå bra med Lina som känner hästen väl, men kanske inte att han skulle vinna berättar en nöjd Tomas Johansson.

Per K Erikssons Symphonic Isabella har tillhört Mantorptravet hela karriären, som omfattar sju starter. Samtliga gjorda i år.
Efter en kortare paus från tävlandet återkom det fyraåriga stoet i ett voltlopp stängt vid 48.000 kr.

Körande Mikael J Andersson hade ett fjärdespår att hantera i volten och därifrån öppnade Symphonic Isabella mycket bra och var en av tre hästar som kördes för ledningen.
Efter ca 350 m kunde stoet överta ledningen men överflygades genast av Mattias Djuse och Enge Barack som övertog taktpinnen. Denne galopperade dock kort därefter och Mp-hästen kunde överta ledningen igen.
Efter varvspassering på 1.17,5 så fortsatte Symphonic Isabella i det jämna tempot på slutrundan. Favoriten Enge Barack utmanade ledarinnan runt slutsvängen men Symphonic Isabella var den starkare av dom två och vann loppet säkert på tiden 1.17,1/2140 m.

Bakom ledarinnan fullföljde Mp-kollegan Kvicka Lee fint till en tredjeplats, knappt slagen av Enge Barack.

Per Rodert & Christina Nilsson är uppfödare och ägare. Båda segerhästarna erhöll ett förstapris på 25.000 kr.

Senast ändrad tisdag, 26 juni 2018 13:19

Annons - Sponsorer

Våra sponsorer

ahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpgahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpg