onsdag, 20 februari 2019

14-tid av Pelles treåring

Skrivet av  Publicerad i Mellan tävlingsdag onsdag, 11 juli 2018 15:22
Betygsätt den här artikeln
(2 röster)

Gårdagens Mp-hästar på bortaplan bestod av Per K Erikssons duo Symphonic Ida och Symphonic Joker.

Helsyskonen startade på Solvalla och det var sånär att Per K Eriksson kunde göra segertecknen för båda hästarna.
Nu blev det "bara" en seger och ett andrapris. Segern kom genom treåringen Symphonic Joker som segrade på finfina 1.14,4a/2140 m!

Den treårige hingsten efter Symphonic Hanover och Lovely Dream gjorde karriärens femte start och igår var första gången hästen gick barfota runt om och dessutom i s k jänkarvagn.
Körande Jennifer Tillman var alert i starten bakom bilen och återfanns i rygg ledaren in i den första kurvan. Därefter hade ekipage tre positioner, 3-par inner, utvändigt utan rygg och sedermera 2-par ytter efter ca 700 m.

Robert Bergh återfanns i ledningen med Fly Mearas som öppnade första kilometern på tuffa 1.14,5. På slutvarvet kunde Jennifer Tillman vänta med attacken i tredjespår tills ca 350 m före mål. Lift To Drag som funnits utvändigt om ledaren tog över i början av upploppet, men fick genast ge sig mot Symphonic Joker som stormade fram i tredjespår.
Treåringen höll stilen fint in i mål och segrade säkert på nya rekordet 1.14,4a/2140 m. Förstapriset uppgick till 70.000 kr och vinnaroddset stannade vid 7,96.

Storasyster Symphonic Ida startade senare under i kvällen i V64-avslutningen och det var sånär att en dubbelseger hade gått till Mantorp/Gammalkil.
Efter en utdragen öppningsduell mot värsta konkurrenten Lady Rubenstein fick körande Mikael J Andersson vika ned sig mot Jorma Kontio och klockan visade på oerhört tuffa 1.08,7 första halvvarvet.
Därefter sjönk tempot kraftigt och kilometertiden blev 1.16,6.
Inte förrän mitt på upploppet började en lucka skönjas för Symphonic Ida och sista biten in mot accelererade hon snyggt och vid målgången skiljde en dryg hals till vinnande Lady Rubenstein.
Symphonic Ida noterades för 1.14,8a/2140 m och erhöll 25.000 kr för andraplatsen.

Tränaren Per K Eriksson var förstås nöjd efter loppen.
 - Ja, det var kanoninsatser av båda hästarna.
 - Treåringen testades barfota runt om och med jänkarvagn för första gången och det gav en mycket positiv effekt. Mer än jag trodde faktiskt!
 - Jag har inte kikat på kommande uppgifter så noga, men han kanske duger i Breeders Crown på hemmaplan 1 augusti? Jag får fundera på det avslutar Per K Eriksson.

Uppfödarna och ägarna Per Rodert och Christina Nilsson kunde räkna in totalt 95.000 kr i prispengar.

Senast ändrad onsdag, 11 juli 2018 15:31

Annons - Sponsorer

Våra sponsorer

ahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpgahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpg