onsdag, 20 februari 2019

Ny seger för Borga Inkasso

Skrivet av  Publicerad i Mellan tävlingsdag onsdag, 01 augusti 2018 11:24
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)
Ny seger för Borga Inkasso Foto: Magnus Strömsten

Ralf Karlstedts Borga Inkasso tog årets andra seger, då hon segrade på Tingsryd i måndags. Bilden ovan är från hemmaplan där stoet segrade 11 juni.
Det femåriga stoet har fått en nytändning hos Karlstedt och segertiden blev goda 1.13,2a/1609 m.

Loppet öppnades med att Peter Ingves skickade Miss Ladyburn till ledningen. Första quartern öppnades på km.tiden 1.09,8 och strax därefter övertog Johan Untersteiner ledningen med loppets favorit (16 för 10) Venere Di Azzura.
Utvändigt fanns i tur och ordning, Viktoria Neo-F Persson, följd av Ralf Karlstedt med Borga Inkasso och med Kim Eriksson som trea med hårt betrodda Somelikeithot D.E.
Den sistnämnda anföll i spåren efter ca 600 m men blev utsvarad av såväl Untersteiner som Persson. Tempohöjningen gjorde att det öppnades upp längder ned till Borga Inkasso och Ourangel U.R.
Somelikeithot D.E. galopperade i slutsvängen och tätduon var märkta av speedrycket mitt i loppet. Bakifrån närmade sig Karlstedt och Borga Inkasso.

I början av upploppet lyftes Mp-hästen ut i tredjespår och bakifrån anföll också Ken Ecce med Ourangel U.R.
Borga Inkasso svarade snyggt ända in i mål och vann säkert på tiden 1.13,2a/1609 m.

Segern var värd 22.000 kr och hästen ägs av Christer Danielsson i Borensberg.

Borga Inkasso var igång tidigt och vann i debuten som tvååring. I hennes tredje start i livet slutade hon trea på 1.16,6a. På den tiden i Axevalla-träning.

Sedan maj 2017 finns hon i Ralf Karlstedts träning och nu är utvecklingen stark. 13 starter i år har givit två segrar, två andraplatser och ett nytt rekord på 1.12,8a!

Senast ändrad onsdag, 01 augusti 2018 11:37

Annons - Sponsorer

Våra sponsorer

ahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpgahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpg