onsdag, 20 februari 2019

Andra årssegern för My Victoria

Skrivet av  Publicerad i Mellan tävlingsdag torsdag, 27 september 2018 16:57
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)
Andra årssegern för My Victoria Foto: Privat bild

Jessica Åhs-tränade My Victoria slog till och vann årets sista lopp på Vaggeryd, vid tävlingarna i söndags.
I sulkyn fanns Julien Fontaine och på bilden firar kusken, tränaren och hästen tillsammans efter loppet.

My Victoria var en av fyra hästar som startade från grunddistansen 2140 m och stoet placerades i rygg på ledaren Golden Kick Back som öppnade första halvvarvet på 1.19,0.
Strax därefter övertog Mifsud Larson ledningen med tilläggsstartande Serengeti och denne öppnade första varvet på tiden 1.17,8.
Innan varvspasseringen smet Julien Fontaine ut i andraspår och fick ryggen på dödenstravande Anette Moon-Mifsud Tyler.

På slutrundan drog Serengeti undan i ledningen men det ändade i en galopp drygt 400 m före mål.
Strax innan detta lyftes My Victoria ut i tredjespår för attack och vid upploppets början kunde det fyraåriga stoet koppla greppet på ledaren Golden Kick Back.

Bakifrån närmade sig en smygkörd Sugarman S.R.P. för Ralf Karlstedt men My Victoria höll farten fint in i mål och segrade med dryga längden på tiden 1.17,9/2140 m.

Förstapriset uppgick till 10.000 kr och detta var alltså stoets andra seger för året. Första segern kom vid årsdebuten på Mantorptravet, tillika comebacken i regi Åhs 19 februari, Då Carl Johan Jepson segrade med hästen.

Än så länge har inte tränaren själv Jessica Åhs svingat sig upp bakom hästen. Jessica fixade ju körlicensen på Mantorp i somras och har hittills kört 15 lopp med tre fjärdeplatser som bästa resultat.
Kommer första segern med My Victoria eller rent av med hästen Jessica Ås!? Det vore ju ett märkligt och härligt sammanträffande...

My Victoria delägs av Jessica Åhs och sambon Joacim Engman.

Annons - Sponsorer

Våra sponsorer

ahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpgahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpg