onsdag, 24 april 2019

Tvååring vann på 16-tid

Skrivet av  Publicerad i Mellan tävlingsdag tisdag, 30 oktober 2018 10:42
Betygsätt den här artikeln
(1 Rösta)
Tvååring vann på 16-tid Foto: ALN

Stefan P Pettersson verkar ha en ny lovande häst i tvååringen Leon Zon som igår spetsvann ett sprinterlopp i Eskilstuna på fina tiden 1.16,6/1640 m.
I sulkyn fanns Kim Eriksson.

Leon Zon debuterade nyligen på Färjestad men hade oturen att dra ett snävt fjärdespår i volten vilket förorsakade en galopp.
Igår var förutsättningarna bättre med ett s k springspår och Kim placerade hingsten i ledningen kort efter start.

Efter relativt lugna 1.18,3 första halvvarvet sökte sig loppets spelfavorit Karat Band (19 för 10) fram utvändigt om ledaren för Åke Lindblom.
Även varvspasseringen blev strax över 1.18 och in i den sista kurvan skruvades tempot upp ytterligare.
Karat Band försökte och utmanade hårt i andraspår men Leon Zon sträckte på sig och gick undan till en ohotad och lätt seger på tiden 1.16,6/1640 m, detta efter snabba 1.13,1 sista halvvarvet.

Förstapriset var 25.000 kr och tvååringen ägs av Frackstad Lantbruksaktiebolag.

Det var förstås glada miner på kusk och tränare efter loppet.
 - Han kom snabbt till ledningen. Där var han förnuftig och allt kändes bra. Det är en häst som visar fin uppfattning berömde Kim Eriksson.
 - Han vann enkelt såg det ut som. Det är lite "Pastore Bob-vibbar" över denna häst. Samma fader i From Above och liknande seger från samma spår, i ungefär samma tidpunkt. Den här hästen är enklare i psyket än vad Pastore Bob var i samma ålder. Pastorn gick ju en 14-tid i andra starten. Vi får se om Leon, som har ett fint och effektivt driv i steget, följer i hans spår funderar Stefan P Pettersson.

Senast ändrad tisdag, 30 oktober 2018 12:47

Annons - Sponsorer

Våra sponsorer

ahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpgahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpg