onsdag, 24 april 2019

Stall i högform

Skrivet av  Publicerad i Mellan tävlingsdag onsdag, 31 oktober 2018 16:21
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Tre starter - tre segrar!
Det är facit för Stefan P Pettersson dom två senaste dagarna.
Efter segern i måndags i Eskilstuna med Leon Zon, skickade Stefan iväg två hästar till tävling på tisdagen.
Zodiacale segrade på Solvalla medan Scotch Brodde vann sitt lopp på Axevalla. Där segrade även Nilsgunnar Johanssons Bazooka De Hulu.

Den treårige Varenne-sonen Zodiacale var först ut och han kördes till seger av Torbjörn Jansson.
Efter ett avvaktande lopp som tvåa i andraspår styrde Jansson fram bakom ledaren Xanthis Daiquiri i början av slutvarvet.
När attacken sattes in i början av upploppet hade den jämnspelade (29 för 10) ledaren inget svar utan Mp-hästen flög ifrån till en enkel seger på tiden 1.18,7/2140 m.
Förstapriset var 40.000 kr och hästen som gjorde sin andra start i karriären ägs av Frackstad Lantbruksaktiebolag. Samma ägare som Leon Zon.

Drygt en timme senare var det dags för Scotch Brodde att äntra ovalen på Axevalla och där anlitades Magnus Jakobsson som körsven.
Uppgiften bestod av ett autostartlopp med ett innerspår bakom bilen. Den fyraårige travaren var med på noterna i starterna och lyckades med nöd och näppe försvara ledningen mot två konkurrenter.
Efter snabba 1.13,1 första 500 m på den något tunga banan, bedarrade farten till 1.17,1 första kilometern.
Loppets favorit Draft One satt bra placerad hela tiden och Kent Knutsson styrde till anfall 900 m kvar då attackerna kom i spåren.
Draft One var snabbt framme bakom Scotch Brodde men han tappade några längder 300 m kvar då Magnus Jakobsson gjorde "segerrycket".
På det långa upploppet på Axevalla närmade sig Draft One kraftigt den sista biten, men mållinjen räddade segern med en halv längds marginal.

Segertiden blev till slut 1.16,4a/2140 m och belönades med 25.000 kr. Stall Nirvana HB i Vimmerby äger fyraåringen som därmed tog sin fjärde seger i karriären som omfattar 19 starter. Vinnaroddset var 9,12.

Kvällen på Axevalla avslutades sedan med att Carl Johan Jepson satte dit Nilsgunnar Johansson-tränade Bazooka De Hulu till 16,50 i odds.
Efter en trevande start, med bakspår på tillägg, var valacken sist iväg av dom felfria ekipagen.
Under inledningsvarvet avancerade Jepson sakta framåt och anslöt som fjärde häst i andraspår.
Första varvet öppnades på lugna 1.20,1 med Pine Touch i ledningen.
Carl Johan Jepson lyfte ut Mp-hästen till anfall i spåren varvet kvar och fick rygg kort därefter.
Inför slutsvängen var ekipaget fyra och en kort bit chansade Jepson invändigt, men fick snabbt ändra taktik och lyckades med liten marginal få loss hästen mellan hästar i början av upploppet.
In mot mål var Bazooka De Hulu starkast och han tog sig säkert förbi samtliga och segrade med drygt en längd. Segertiden skrevs till 1.19,2/2160 m.

Förstapriset i loppet var 15.000 kr och den tidigare segerlösa hästen tog första segern i 44:e starten. Sjuåringen delägs av Beryl och Marlene Andersson samt Helene Karandsson.

Senast ändrad onsdag, 31 oktober 2018 16:22

Annons - Sponsorer

Våra sponsorer

ahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpgahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpg