torsdag, 21 mars 2019

Leon Zon yngst i vinnande sextett

Skrivet av  Publicerad i Mellan tävlingsdag torsdag, 10 januari 2019 16:48
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Ett flertal Mp-hästar lyckades vinna på bortaplan under fjolårets sista månad.
Här kommer en resumé av dessa vinnare.


SANNA HALL
Stoet som tränas av Marielle Svensson verkar gilla Axevalla, speciellt i slutet av året.
Skrällsegern 18 november 2017 följdes upp av en ny viktoria drygt ett år senare. Vinnaroddset blev återigen 29 ggr pengarna.
Detta var stoets andra seger på kort tid under hösten, båda tagna med Anton Knutsson i vagnen, och båda till glatt odds.
För tränaren Marielle Svensson var det andra tränarsegern under 2018, som till slut omfattade 33 starter.
Efter segern på Axevalla har stoet startat två gånger med resultaten femma och sjua. På söndag är det dags för en start på hemmaplan i lopp fyra.


LEON ZON (bilden)
Stefan P Petterssons lovande tvååring tog karriärens andra seger i hästens fjärde start.
Körande Kim Eriksson placerade hingsten i 4-par ytter. På slutvarvet avancerade Leon Zon fram som fjärde häst inför slutkurvan.
Mitt i slutsvängen fick Leon Zon full anfallsorder och via en vass avslutning fick han tag i länge ledande Dior Ima.
Segertiden skrevs till 1.17,2/2140 m med kilometertiden 1.13,4 sista 500 m. Sannolikt ännu snabbare sista 300 m.
Frackstad Lantbruksaktiebolag äger hingsten som nu laddas inför stordåd under treårssäsongen. 78.300 sprang hästen in under debutsäsongen.


OVER THE HILLS
En dag efter Leon Zon's seger på Solvalla var det dags för Over The Hills som kunde spurtvinna i liknande stil för Joakim Wallin.
Efter en löpning i 3-par inner uppenbarade sig luckan mitt i slutsvängen. En mycket bra spurt längst ut i banan resulterade till en säker seger på nya rekordtiden 1.15,9a/2140 m.
Segern var hästens andra raka på Solvalla. I årsdebuten 2 januari, även det på Solvalla, slutade hästen femma.
Stall Alli äger femåringen som har tjänat 93.500 kr i karriären.


UFO JET
Såväl Stefan P Pettersson som hästägaren Frackstad Lantbruksaktiebolag hade en bra avslutning på 2018. Fem segrar noterades under okt-dec för aktiebolaget.
16 december på Örebrotravet vann hästen trots en kort startgalopp (som ej finns noterad i resultatlistan).
Efter en löpning i 3-4 par ytter avancerade Kim Eriksson fram utvändigt om ledaren inför upploppet.
Ufo Jet kämpade ned Better Boss och vann loppet med en hals marginal på tiden 1.14,9a/2140 m.
I starten därefter, på Axevalla på nyårsafton, slutade hästen fyra i ett V75-lopp. Säsongen inbringade drygt 140.000 kr på 17 starter.


LIMUS LISSI
I fjol fyraåriga Limus Lissi debuterade så sent som 26 oktober men hann med fyra starter och var aldrig sämre placerad än tvåa på dessa starter.
Enda segern kom på Axevalla tre dagar innan julafton. Körande Roger Pettersson fick ett bra lopp i rygg på ledande Manstone's Kitty som trots ett lågt tempo var slagen redan i slustvängen.
Roger "Smulle" Pettersson fick backa sig loss och över Axevallas långa upplopp avslutade stoet vasst, framför allt den sista biten.
Segertiden skrevs till 1.19,9/2140 m och belönades med 25.000 kr.
På söndag är det dags för tränaren Maire Puolakka att provan lyckan på hemmaplan i lopp åtta.
 - Hon har gjort bra insatser, efter att sent om sider ha kommit till start. Hon var kvalklar som treåring men sparkade sönder en vagn och fick en paus istället.
 - Hon har tränat på bra efter förra starten. Hon känns väldigt pigg och alert faktisk. Hon står bra till på söndag och Roger Pettersson är nöjd också säger Maire Puolakka.


ANNA BAFFEL
Tommy Nilsson-tränade Anna Baffel slog till med en seger i Eskilstuna, två dagar före nyårsafton.
Tränaren överlät denna gång tömmarna till Ellinor Doublet som från ett innerspår bakom bilen hamnade som fyra på innerspår initialt.
Efter ca 800 m styrdes Anna Baffel ut som trea i andraspår.
Ett halvvarv senare attackerade Doublet med sexåriga stoet som tog sig fram utvändigt om ledaren mitt i den sista kurvan.
Anna Baffel kopplade segergreppet tidigt på upploppet och slog sedan av på takten in mot mål, så att måltvåan Ten Times endast var en halv längd bakom.
Segertiden blev 1.15,9a/2140 m. Förstapriset uppgick till 25.000 kr. För såväl tränaren Tommy Nilsson som Ellinor Doublet var det årets första och enda seger.

Senast ändrad fredag, 11 januari 2019 15:13

Annons - Sponsorer

Våra sponsorer

ahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpgahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpg