torsdag, 21 mars 2019

Zanthe först på bortaplan

Skrivet av  Publicerad i Mellan tävlingsdag fredag, 11 januari 2019 15:52
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Den sjuårige valacken Zanthe Hebre startade upp 2019 på allra bästa vis då han segrade i Eskilstuna i lördags.
Tillsammans med Kim Eriksson i vagnen öppnade ekipaget fint från springspår och tog ryggen på ledande Doubleoseven Häss-A Sedström som öppnade första halvvarvet på 1.16,4.

När klungan närmade sig tätduon så styrde Kim Eriksson ut i andraspår när 800 m återstod av loppet.
Kort därefter, i samband med varvning med 1.16,4, övertog Mp-hästen ledningen.

Rock The Knight och Golden Road tog upp jakten på upploppet, men Zanthe Hebre höll farten fint och kunde vinna säkert på nya rekordet 1.15,9/1640 m.
Förstapriset uppgick till 25.000 kr och tränaren Johan Leif Gustafsson äger hästen tillsammans med Kenneth Carlsson (med på bilden) samt uppfödaren Henry Bredberg.

För Zanthe Hebre var det första segern i karriärens 18:e. Det är först under 2018 som hästen har kunnat tävla kontinuerligt med elva starter och nu verkar utvecklingen komma som sjuåring.

Johan Leif Gustafsson tog första tränarsegern sedan 2016. För Kim Eriksson var det årets tredje seger. Han rivstartade året med en dubbelseger på Kalmartravet under nyårsdagen. Segerhästarna var Sphinx d'Inverne och Classic Gal.

Annons - Sponsorer

Våra sponsorer

ahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpgahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpg