onsdag, 24 april 2019

Fem hemmasegrar i söndags

Skrivet av  Publicerad i Mellan tävlingsdag torsdag, 17 januari 2019 09:52
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Söndagens tävlingar såg på förhand riktigt svårlösta ut. Men när de sju loppen var körda hade sex favoriter vunnit och bara en enda överraskning såg till att utdelningen kom över 10.000 kr på GS75.

Fjolårets champion Carl-Johan Jepson var nyckelkusken då han satt upp bakom spelets två största favoriter. Han gjorde inte heller några misstag bakom Olivinia och Tiger Marke, som båda tidigt återfanns i ledningen och vann sina respektive lopp lätt.
-Tiger Marke var det inte rätt väder för. Han fuskade med aktionen rejält över upploppet. Men han visar rätt uppfattning och jag fick hålla honom skärpt fram till mållinjen, berättade Carl Johan Jepson efter sin dubbel.

Hugo R.C. imponerade
Det som fastnade speciellt på näthinnan var när hemmaekipaget Hugo R.C. med ägaren och amatörtränaren Johan Carlfjord vann den inledande avdelningen. Ekipaget lämnade tredjepar utvändigt 700 meter från mål. På 200 meter svepte man förbi konkurrenterna och var totalt överlägsna in mot mål.
-Hugo R.C. utvecklas hela tiden och idag var jag jättenöjd med honom. Tror han kommer att duga fint i sin klass framöver, meddelade Johan Carlfjord som numera arbetar som fastighetsmäklare efter att ha varit proffstränare i många år.


Tillbaka i form igen

Fuxen Dooley’s U.N.G. är en spännande häst som hemmatränaren Oskar Svanberg troligen får roligt med under 2019. Efter två tveksamma insatser i slutet av förra året, hade favoritspelarna vissa tvivel inför gårdagens start.
Men nu var fuxen tillbaka igen och efter en offensiv inledning var Dooley’s U.N.G. i ledningen efter ett drygt halvvarv. Oskar Svanberg fortsatte i ett hårt tempo med valacken och segern blev överlägsen. Vinnartiden 15,0a över medeldistans, var en stark notering på den inte helt perfekta banan.
-Idag var han fin och jag var nöjd med honom redan i värmningen. Även om det blev en tuff inledning så var jag aldrig riktigt orolig. Idag var han ensam på plan, berömde en glad Oskar Svanberg efter målgång.


Skräll i årets första lopp

Kenneth Smith-tränade Aguero, körd av sonen Jakob Smith skrällvann årets första lopp efter en invändig löpning.
Den nyblivna fyraåringen kvalade i fin stil i maj, men hade därefter svårt att visa samma takter i två lopp under sommaren. Efter en paus återkom nu hästen i bästa författning och vann enkelt sedan attacken sattes in ca 650 m före mål.
Ledande Othella Marke hade inget svar och segertiden skrevs till nya rekordet 1.18,2/2140 m. Oddstavlan på innerplan visade 76 gånger!


Tomas Thell/Roger Elebring

Senast ändrad torsdag, 17 januari 2019 14:09

Annons - Sponsorer

Våra sponsorer

ahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpgahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpg