onsdag, 24 april 2019

Stjernström och Smith avslutade

Skrivet av  Publicerad i Mellan tävlingsdag måndag, 28 januari 2019 22:18
Betygsätt den här artikeln
(1 Rösta)

Tre segrar på fyra senaste starterna
V64-spelet avslutades med en hemmaseger. Valacken Perfect Gede tände till rejält i slutet av förra året och vann två segrar. Igår var det dags för årsdebut och det slutade med en imponerande seger. Micael Stjernström lät Perfect Gede följa med bakom ett attackerade ekipaget på sista långsidan. När attacken sattes in 300 kvar, såg man snabbt var segern skulle gå.
Christer Johansson i Tranås, tränar sjuåringen som verkar vara under kraftig utveckling.

Andra raka för Aguero
Hemmahästen Aguero avslutade sedan tävlingarna genom att vinna med lärlingen Jakob Smith i sulkyn. Fyraåringen spetsade initialt men Smith överlät taktpinnen till Roger Pettersson bakom Limus Lissi. På upploppet snirklade sig ekipaget loss invändigt och kunde spurtvinna före en tapper Oki Doki Boy-E Doublet.  Kenneth Smith tränar Aguero.

Andy Pandy fortsätter att övertyga
Som treåring var han istadig och ville inte springa alls. Men som fem- och sexåring har Andy Pandy One blommat ut och tog årets tredje seger igår på Mantorp.
Mats L Andersson hade problem med Andy Pandy One under treårssäsongen. Hästen ville inte alls springa och då valde man att låta hästen slippa träningen under en längre tid. På hösten drogs det igång igen och i slutet av december kvalade han in för start.
Andy Pandy One gick skapligt inledningsvis, men först långt in på fyraårssäsongen kom första segern. Den stora utvecklingen dröjde ytterligare ett år och från november ifjol har han tjänat med än en kvartsmiljon.
Igår på Mantorp serverades Andy Pandy One ett smörlopp av Mats L Andersson i rygg på ledaren. Fritt spår fanns redan halvvarvet från mål, men attacken kunde vänta till 250 meter från mål. Över upploppet avgjorde Andy Pandy One lätt.

-Idag lyckades jag med styrningen till 100%. Men hästen är också riktigt bra. Vid senaste segern var han inte trött i mål. Under loppet kändes det bra hela vägen, berömde Mats L Andersson efter målgång. 

Dubbel för formstall
Eskilstuna unge tränare Jörgen S Eriksson har ett riktigt formstall för närvarande. I söndags vann han V75-lopp på Bollnäs och stallet har i januari vunnit i 33% av alla starter. Igår på Mantorp bättrades den statistiken ytterligare med en dubbelseger. Första triumfen kom i det inledande lopp med R.K.Prince. Gästkusken Kaj Widell körde till ledningen tidigt och höll säkert undan.
Samma taktik gällde i den andra V64-avdelningen, där M.T.Montpelier startade snabbt från åttonde spåret bakom bilen. Väl i ledningen blev segern sedan ganska säker.

- M.T.Montpelier värmde bra idag. I loppen tappar han lite aktionsmässigt i slutdelen, men hästen hjälper alltid till och kämpar. Idag kändes det ganska säkert på upploppet, tyckte Kaj Widell efter andra dagssegern.


Tomas Thell /Roger Elebring

Senast ändrad måndag, 28 januari 2019 22:19

Annons - Sponsorer

Våra sponsorer

ahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpgahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpg