onsdag, 24 april 2019

Fem hemmasegrar igen

Skrivet av  Publicerad i Mellan tävlingsdag måndag, 11 februari 2019 22:35
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)
Fem hemmasegrar igen Foto: Magnus Strömsten

2015 lämnade Micael Stjernström in sin proffslicens och satsade istället på att vara amatör där han numera är en ofta anlitad catchdriver. En riktig satsning då framgångarna bara ökat och 2019 är han just nu landets segerrikaste amatör.

Vid gårdagens V64-tävlingar vann han på nytt med formtoppade Perfect Gede, som tog fjärde segern på senaste fem starterna. Styrningen av Micael var iskall, då han placerade betrodde Perfect Gede i fjärdepar invändigt. Men när farten trissades upp in mot slutsvängen kunde duon smita ut från sitt invändiga läge.
300 meter från mål fick Perfect Gede anfallssignalen och mitt på upploppet fick valacken upp farten rejält och vann till slut lätt med full spänst över mållinjen.

 - Jag vet att hästen behöver smyglopp. Så jag valde ett invändigt lopp för ingen ville köra där. Ägaren ger mig också chansen på nytt även om jag kör mig fast ibland med hans häst, sa Micael efter målgång.

Dubbel för Jepson och Wisniewski
Landets segerrikaste körsven är Carl-Johan Jepson och sällan går värmlänningen segerlös en tävlingskväll på Mantorp. Igår blev det en dubbelseger efter två perfekta styrningar.
Först ut var La Mauresque, som kördes på säkerhet och avgjorde säkert in mot mål mot ledande Teetotal.
Den andra triumfen kom med Indian Front som vann den första V64-avdelningen. Här var det en typisk Jepsonstyrning. Ingen hade räknat med att Indian Front skulle kunna nå ledningen, men Carl-Johan satsade rejält och nådde till spets med hemmastoet. Det gjorde att storfavoriten Ritz Guiness fick trava utvändigt sista rundan och då kunde Indian Front säkert hålla undan till sin åttonde seger i karriären.

Tomasz Wiesniewski tränar Indian Front och hemmatränaren noterades för ytterligare en seger i kvällens avslutande lopp där Jorma Kontio styrde stoet Olivinia till en ny seger. Även här handlar det om en segermaskin. Detta var stoets fjärde seger på hennes fem senaste starter.
Wiesniewski har därmed tagit fyra tränarsegrar på hemmaplan under årets tre första tävlingsdagar!  

Kaos stoppade inte Emelie
För tio år sedan som 19-åring körde Emelie Anesvärd sitt första travlopp. Med sina få egentränade hästar har hon oftast valt att köra själv mot landets toppkuskar. Då tar det sin tid innan den första segern kommer. Förra tävlingsdagen blev det en mersmakande andraplats med Salsas Catitzi, en dotter till hennes första tävlingshäst Salsa Hornline.
Igår på Mantorp hade Salsas Catitzi och Emelie Anesvärd långt fram halvvarvet från mål till ledarhästen. Men när attacken sattes in 300 kvar bet det bra och 50 meter innan mållinjen såg man att första segern för Emelie var ett faktum (bilden).
 - Det var kaos under loppets gång med flera galopperande hästar i fältet. Då var jag nästan rädd och tänkte mest på hur skall det här sluta. När vi fick fritt halvvarvet från mål och attackerade trodde jag det skulle bli en tredjeplats. Men när vi kom upp jämsides med ledarhästen förstod jag att nu vinner vi loppet, berättade en tagen Emelie Anesvärd som till vardags arbetar som lastbilschaufför.

Dagens första löpning spetsvanns av Oskar Svanberg bakom fyraåriga stoet Camana som därmed spräckte segernollan i hennes åttonde start. Segertiden blev nya rekordet 1.17,0a/1640 m och det var gott om ”luft” ned till måltvåan Paintitblack A.O.

Tomas Thell/Roger Elebring

Senast ändrad måndag, 11 februari 2019 22:36

Annons - Sponsorer

Våra sponsorer

ahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpgahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpg