söndag, 18 mars 2018

I kväll V64, sedan V75!

Skrivet av  Publicerad i Före tävlingsdag fredag, 19 januari 2018 10:10
Betygsätt den här artikeln
(23 röster)

Yankee Boy spurtade hem en snygg V75-seger på Halmstad. Fyraåringen har inlett året bra med såväl V86- som V75-seger på årets tre starter. I samtliga dessa starter har tränaren Stefan P Pettersson lånat sin mantorpskollega Kim Eriksson som kusk.
Efter ca två månader av året dubblades alltså antalet mantorpssegrar inom V75. I januari vann ju Jesper Hedqvists Minnestads Ecuador på Kalmar.
I kväll blir det ceremonier för Månadens Häst och Månadens Prestation. Utnämningarna har tilldelats Catch My Love resp Jörgen Axén.
Catch My Love fortsätter att tjusa publiken i Tomasz Wisniewskis regi. Och förre proffstränaren Jörgen Axén har sitt sex hästar starka amatörstall i härlig vinterform.

Lediga platser i loppen
Den här tävlingsdagen har även Mantorp fått känna av hästbristen i startlistorna. Vi har klarat oss jämförelsevis bra under vintern jämfört med de flesta andra banor. Men inte denna gång vilket framgår av programmet.
Två tänkta V64-lopp har därför placerats utanför kvällens huvudspelform. Kung Bore vill ytterst gärna släppa sitt grepp om oss den här vintern vilket kan vara en delförklaring.
Glädjande är att många lärlingar får chansen bakom bra hästar i Wången Cup, V64-4.

Ansiktslös blåbloding
I kväll går också årets första treåringslopp på Mantorp av stapeln. Tio treåringar har hörsammat kallelsen, fyra av dem från Mantorp. Mest långväga deltagaren kommer från Jägersro. Lutfi Kolgjini mönstrar sin egna uppfödning Kennedy med 13-faldiga miljonärskan Lisa America som mor.
- Uppfödarskapet delas med Anders Ström, därav avsaknaden av Face, säger Ludde.


En champ hyllas i kväll
Robert Bergh plockade under 2017 hem sitt andra raka tränarchampionat på Mantorp. Robban har dock lyst med sin frånvaro under januari och februari och det är först i kväll han finns på plats. Det har gjort att vi ännu inte fått tillfälle att uppvakta Bergharn. Men i kväll kommer vi att hylla honom för chamionatet!

Alla serveringar under samma tak
Sedan årsskiftet drivs Travrestaurangen av familjen Widarsson som sedan tidigare är känd för att förestå Vadstena Golfrestaurang. Fr o m den här tävlingsdagen tar man under det samlande namnet Travrestaurangerna Mantorp också över driften av stallcaféet.
Restaurang Skånska Lasse har provat under januari och februari men tvingas avböja erbjudandet om en fortsättning. Familjen Wallin har verkligen gillat sin verksamhet på stallfiket men anser sig helt enkelt inte kunna lösa personalfrågan på ett hållbart sätt. Man är helt enkelt för få personer för att ta på sig även stallcaféet på Mantorp utöver sin dagliga verksamhet i Mjölby.
Vadstena Golf/Travrestaurangerna Mantorp har presenterat bra mat på huvudrestaurangen och i baren på publiksidan. Vi är säkra på att även stallsidans kundkrets kommer att gilla anrättningarna!

V75 väntar härnäst
Nästa tävlingsdag handlar det om årets första (av tre) V75-dagar på Mantorp. Datumet är lördag 24 mars. Med divisionsförsök i samtliga klasser, dessutom försök i Diamantstoet och årets upplaga av UltraStayern, Sveriges längsta V75-lopp med grunddistansen 3640 meter.
Utanför V75 också årets första försök i treåringsserien Sikta mot stjärnorna (final 8 okt med förstapriset 200.000 kr). Ett vårtecken så gott som något.
Dessutom går vi över till sommartid natten efter V75-tävlingarna. Då vore det väl fan om inte våren skulle vara på gång…

 

Välkomna!

Thomas Knutsson
Sportchef

Senast ändrad tisdag, 06 mars 2018 15:41

Annons - Sponsorer

Våra sponsorer

ahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpgahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpg