lördag, 19 januari 2019

Jackpot Grand Slam 75 idag!

Skrivet av  Publicerad i Före tävlingsdag torsdag, 10 januari 2019 09:16
Betygsätt den här artikeln
(27 röster)

Från Mantorpsprogrammet inför tävlingsdagen söndag 13 januari 2019.

 

ATG:s spelform Grand Slam 75 avgörs denna söndag på Mantorp. Eftersom det inte blev någon utdelning på fem rätt förra söndagen på Umåker, blir det alltså jackpot på Mantorp idag.
Sjurättspotten beräknas därigenom uppgå till sex miljoner kronor. Men den som blir ensam om att pricka in sju rätt kan som vanligt kvittera ut hisnande 15 miljoner kronor!

 


Fullmatad GS75-omgång
Loppen är väl besatta och det finns i hela programmet endast två vakanta platser, en vardera i två ramlopp. Till skillnad från vissa andra vintrar har vädret varit relativt gynnsamt för att hålla hästarna igång. Det på senare år minskade tävlingsutbudet vintertid har skapat en bättre balans mellan starttillfällen och hästunderlag.

Nu råkade dock bli så att drygt 15-tal hästar istället blev tvångsstrukna vilket naturligtvis heller inte är något eftersträvansvärt läge.

 

Förändrat spelbeteende
Den nya situationen på spelmarknaden kan innebära ett förändrat beteende. Långt ifrån för alla, snarare endast för vissa.
Det har knappast undgått någon att samtliga spel från årsskiftet måste identifieras. Detta är ett lagkrav som gäller ATG såväl som andra spelbolag verkande i Sverige. För att spela på banan måste man ha ett registrerat ett ATG-konto. Men det kan göras i vad som kan jämföras med en handvändning och ska absolut inte utgöra något hinder. Är du minsta tveksam får du god hjälp på plats på Mantorptravet idag.
Knappt tre procent av totalomsättningen på ATG under 2018 rullade in genom totokassorna på travbanorna. Denna procentsats kommer säkerligen att minska ytterligare. En stor del av banpubliken har redan sedan tidigare ATG-konto och har då via sin telefon eller annan enhet, spelat via den utan att resa sig för att ”masa sig” iväg till luckan.
De allra flesta tävlingsdagar kommer sex spelterminaler att vara tillgängliga för vilket beräknas vara tillräckligt den ringa del av spelet som numera sker på detta sätt.

Fyra av dem är placerade i totohallen, de övriga två på huvudrestaurangen i våning upp.

 

Starkt tävlingsprogram...
Med två tävlingsdagar i januari och endast en i februari kan man säga att Mantorp mjukstartar det nya året. Först i mars månad tar det fart på allvar och på det hela taget ser tävlingsprogrammet fantastiskt ut sett ur kvalitetssynvinkel. Mer än hälften av Mantorps tävlingsdagar är vad som kallas för datumets huvudtävling! Alltså tävlingsdagar där ATG:s spel V75, V86, GS75 och V64 arrangeras på Mantorp.

 

…och höga prispengar
Det innebär följaktligen också att prispengarna i år kommer att vara jämförelsevis väldigt höga sett till snittet per tävlingsdag.

Årets första V75-dag äger rum lördag 16 mars. Tävlingsdagarna fram till dess är en obruten rad av V64-tävlingar.

Redan har en hel del bordsbeställningar droppat in till V75-dagen. Det finns alltså anledning att stämma av med familjen, kompisgänget eller vad det nu kan vara så man inte riskerar att bli utan bord.

 

Än så är det vinter…

Men fortfarande är det vinter och vi koncentrerar oss på dagens tävlingar. Och sneglar också mot Paris där idag det sista B-loppet och det verkliga genrepet inför Prix d’Amerique går av stapeln. Det handlar om Prix de Belgique som alltid kittlar inför det Stora Slaget. Högsäsong för travsporten i Frankrike, alltså.

 

Välkomna till dagens tävlingar!

 

Thomas Knutsson
Sportchef

Senast ändrad fredag, 11 januari 2019 14:29

Annons - Sponsorer

Våra sponsorer

ahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpgahmans.jpgexeo.jpgforsbergs.jpgostkustens.jpgvallagruppen.jpg