Anna Mae vann i debuten
Micael Stjernström och Anna Mae är ensam på målbilden, vid debutsegern på Färjestad. Foto: Kurt Einevåg.

Anna Mae vann i debuten

Proffstränaren Micael Stjernström driver ett ganska litet stall, med nio hästar på träningslistan. Igår på Färjestad gjorde stallets 15:e start för året och då kom årets första seger genom debutvinnande Anna Mae. Det fyraåriga stoet efter Oasis Bi ägs av Stjernström och Karen Bendius.  

Anna Mae är fallen efter Oasis Bi och Yes Boko. Hon föddes på gården Assedun i maj 2019 och har som unghäst tränats omväxlande av Micael Stjernström och uppfödaren Kim Loord.

Efter ett avklarat premielopp i slutet av 2021 för Loord, gick hon i början av 2022 i träning hos Micael Stjernström.
Det dröjde ända till 28 augusti i år innan hon kvalade in som fyraåring på tiden 1.19,7.

På Färjestad i debutloppet väntade ett springspår och Anna Mae öppnade snabbt, liksom ett flertal konkurrenter innanför. Micael Stjernström körde avvaktande runt den första kurvan och hamnade så småningom som femma på innerspår i det lilla fältet som bestod av en handfull felfria ekipage.

Ledande Queen Khaleesi-J Cordeau tvingades släppa ledningen på slutrundan till loppets favorit Uber-B Goop som därefter drog ifrån förföljarna. In i den sista svängen ledde Uber stort och det var endast Anna Mae som efter en attack 550 m kvar, tog upp jakten. Hon arbetade sig snabbt upp som tvåa 300 m före mål.

Favoriten Uber hade inget svar sista 100 m då Micael Stjernström och Anna Mae utmanade om segern. I god tid före mål speedade Anna Mae förbi och vann till slut loppet med tre längder på tiden 1.17,9/2140 m.

Ägarna Micael Stjernström och Karen Bendius fick dela på förstapriset 25.000 kr. Segern var Micael Stjernströms första tränarseger för året och den sjätte som körsven.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*