Årets första för Veams Pumba
Veams Pumba och Kim Eriksson vid spurtvinst på Solvalla i fjol. Liknande scenario blev det i Eskilstuna i lördags. Foto: Lars Jakobsson / TR Bild.

Årets första för Veams Pumba

Kim Eriksson tog en tränarseger i Eskilstuna i lördags kväll. Starka Veams Pumba trivdes på ovalen och spurtvann till vinst på tiden 1.15,5a/2140 m. Förstapriset var 25.000 kr och sexåringen ägs av Kim Eriksson & Stall Malmqvist KB.

Veams Pumba som inte är känd för att vara någon startraket hade lottats till ett innerspår bakom bilen, för andra autostarten i rad. Liksom på Örebro 3 augusti blev det en långsam öppning som medförde att ekipaget återfanns bland dom sista in i den första kurvan.

På den regnblöta banan susade Ralf Karlstedt till spets med Verrazano Du Chene och första 500 m öppnades på raska 1.13. Kort därefter provade även Jennifer Persson med ett fruktlöst spetsförsök med Aioli. Varvspasseringen blev 1.14.

På slutrundan försökte flera ekipage förbättra sin position i spåren. Även Kim Eriksson med Veams Pumba fanns med i tåget i tredjespår. När ca 700 m återstod av loppet vred Kenneth Haugstad på i fjärdespår med Fix You. Där bakom följde även Veams Pumba.

In på upploppet kopplade Screams My Name grepp på ledaren, efter en löpning i rygg på denne. I tredjespår utmanade Veams Pumba om segern och i god tid före mållinjen kopplade Mp-hästen grepp och segrade på tiden 1.15,5a/2140 m.

Förstapriset var 25.000 kr och därmed har Veams Pumba travat in 191.400 kr i karriärens 20 starter. Nästa start sker redan kommande söndag på Jägersro i ett långlopp som startas med autostart. Kim Eriksson & Stall Malmqvist KB äger sexåringen.

Kim Eriksson lånekörde även Bravo Solution, som tränas av Ellinor Doublet, till en andraplats på tiden 1.17,3/2140 m. Detta var sjuåringens andra start i karriären. Andraplatsen var värd 12.500 kr.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*