Björling på nytt sommaräventyr
Istra och Jean-Charles Piton håller undan i en tät slutstrid på Vichy-banan i Frankrike. Foto: Privat.

Björling på nytt sommaräventyr

Liksom förra sommaren finns Rikard Björling på plats i Frankrike, med Istra. Första loppet där nere i fjol slutade med en andraplats, i år gick det bättre. Det blev seger direkt. På travbanan i Vichy 3 juni segrade Istra tillsammans med Jean-Charles Piton. Förstapriset var 10.350 euro!

Sexton hästar fanns med i loppet som avgjordes över 2950 meter. Istra var en av nio hästar som startade på grunddistansen och från det ”yttersta spåret” och via tredjespår kunde det femåriga stoet forceras fram utvändigt om ledaren. Efter drygt ett varv, ca 1400 m kvar kunde Jean-Charles Piton styra Istra till ledningen då hon övertog spetsen från Ile Du Sablier-B Thomas.

Tilläggsstartande Isa Des Genievres pressade upp farten utvändigt om Istra men denne galopperade i början av upploppet (ca 300 m kvar). Invändigt försökte Ile Du Sablier och långt ut i banan kom Iolite Gede-G Fournigault med en sylvass avslutning. Med liten marginal segrade Istra på tiden 1.16,7/2950 m och erhöll 10.350 euro (112.794 svenska kronor) i förstapris.

Det var en bra start på äventyret i Frankrike!
 - Ja verkligen. Vi är uppstallade på Grosbois igen, som förra året.
 - Vi tar en start i taget, men tanken är att vi stannar kvar här hela sommarsäsongen. Hon hinner inte med konkurrenterna i Sverige på dom snabba sommarbanorna.
 - Nu laddar vi för en ny start på Vichy kommande onsdag säger en nöjd Rikard Björling.

Förra sommaren gjorde Istra fyra starter i Frankrike under juni-augusti. Det gav resultaten 2-4-0-dg och ca 46.000 svenska kronor. Istra gjorde även en start i Frankrike som 3-åring i november 2021. Då blev det seger, med ett förstapris på drygt 55.000 kr.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*