Dubbla breddloppssegrar
Seger i Eskilstuna igår tisdag. Så här såg det ut när Stefan Wieselgren vann med Geting Akema på Solvalla 2019. Bild: TR Bild.

Dubbla breddloppssegrar

Två segrar i breddlopp har tagits av Mp-hästar den senaste veckan. I fredags segrade Pär Thole-tränade Ryssebos Kungoscar på Kalmartravet. Igår var det dags för Stefan Wieselgren att köra sin egentränade Geting Akema (bilden) till seger i Eskilstuna.

På Kalmartravet i fredags inleddes kvällen med ett Juniorchanslopp där två ekipage startade 20 m före övriga, bägge körda av kuskar som ännu inte fyllt 18 år.
Det blev galopp för Malva Johansson med Reef Snapper, medan Noa Reldén tog hand om befälet med Jaguar Hall. Hästarna från tillägg öppnade dock snabbt och kort efter start återfanns I Do It For You i ledningen tillsammans med Mats Svanhall. Även Ryssebos Kungoscar var snabb från start och efter ca 400 m placerade Christian Cracchiolo hästen  i rygg på ledaren med Mp-hästen. I slutet av långsidan (efter 750 m) plockades hästen ut i andraspår som första häst.
Ledaren öppnade första varvet på km.tiden 1.18. På slutrundan pressade Ryssebos Kungoscar upp farten och när 600 m återstod av loppet var Mp-hästen i ledningen.
Runt den sista kurvan närmade sig en trio, starkast av dem var Sandsjöns Arras som dock fick nöja sig med en andraplats bakom Mp-hästen som segrade på 1.17,6/2160 m.

Pär Tholes åttaåring tog nu första segern sedan april 2021. Det var samtidigt Tholes första tränarseger sedan augusti 2021, då Ryssebos La Reine segrade i Kalmar.

I Eskilstuna igår startade Stefan Wieselgren två hästar. Gullabo Däck Bling var först ut och noterades för en fjärdeplats med Mikael Axelsson i vagnen.
Bättre gick det fyra lopp senare med Geting Akema, som tränaren körde själv. Från ett sjundespår bakom bilen togs en lugn start. Men redan i utgången av den första kurvan attackerade Stefan i spåren och nådde positionen utvändigt om ledande Enzo Boe-H Nilsson efter 600 m.
Täthästarna öppnade första kilometern på 1.18. På slutrundan attackerade bland annat Banana Joe i spåren och samtidigt pressade Geting Akema ledaren och kunde överta taktpinnen ca 450 m före mål.
På pigga hovar sprintade den 10-åriga travaren undan till en lätt seger på tiden 1.16,8a/2140 m.
Det var första segern för Geting Akema sedan maj 2020 då tränarens son Douglas vann på Vaggeryd.
Kusksegern för Stefan var den första sedan 2019 då han segrade på Solvalla med just Geting Akema (bilden).
I fjol blev det tre tränarsegrar på 52 starter. Segern igår var årets första, i tränarens 28:e start.

Bägge hästarna erhöll ett förstapris på 10.000 kr.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*