En av fem för Stefan
Katzenjammer visar upp sig i hagen, som unghäst. Foto: Stall Courant.

En av fem för Stefan

Lördagens STL/V75-tävlingar kördes som bekant i Eskilstuna, istället för Mantorp. Stefan P Pettersson hade fem hästar till start, varav fyra inom STL/V75. Bäst gick det för treårige Katzenjammer som spetsvann lördagens avslutande lopp i fin stil.

Stefans hästar slutade 8-0-8-0 innan det kom en seger i lördagens avslutande lopp som var ett treåringslopp. Körande Magnus A Djuse var med på noterna från start och försvarade ledningen i en rivig öppning mot Global Enjoy-J Untersteiner.
Lagom till halvvarvspassering gled hårt betrodda Eclipse As-U Ohlsson fram utvändigt om Mp-hästen och denne såg till att tempot hölls uppe till 1.16,5 första varvet. I 3-par ytter återfanns loppets favorit Empire As-A Gocciadoro och strax före att 1500 m passerats på km.tiden 1.16,3 så anföll treåringen hastigt i spåren. Tätduon svarade dock ut Empire As runt slutsvängen och vid upploppets början ”pillade” Magnus A Djuse i ytterligare en växel.
Treårige Katzenjammer (Fourth Dimension-Extase d’Inverne) länsade undan på upploppet och vann till slut med en längd på topptiden 1.14,3a/2140 m. Detta efter en avslutning sista 500 m 1.09,2 samt sista varvet på km.tiden 1.12.
Stall Courant AB i Heby äger hästen och som uppfödare återfinns Am Bloodstock AB i Stockholm.
Stamtavlan är bekant för tränaren Stefan P Pettersson.
 - Ja, modern Extase d’Inverne var den första häst jag fick i träning från Stall Courant. En snabb märr som verkar passa bra ihop med Fourth Dimension.
 - Yngre brodern Game Stop är på väg in i träning nu från Tobias J Gustafsson. Denne tvååring efter Cruzado Dela Noche är under försäljning som andelshäst. Det finns platser över upplyser en nöjd tränare.

Förstapriset uppgick nu till 40.000 kr och treåringen har efter fem starter tagit två segrar, ett andra- och ett tredjepris. I och med segern passerade treåringen 100.000 kr i insprungna pengar.

För övriga Stefan P Pettersson-hästar kommer här en kort resumé från tränaren:
Joe Dalton – slutade åtta från spets Ina Scots Ära. Han låg på för hårt i 12-tempo och det straffade sig sista biten.
Indira Split – fick ett ganska bra lopp i draget. Men hon kändes inte igen över upploppet och var nog ofräsch.
Amerindienne – slutade åtta efter en löpning på innerspår. Gick väl jämnt med vinnaren sista varvet och i mål på 1.12,0a/2140 m!
Born To Run – hamnade sist utvändigt. Fick vandra i tredjespår utan rygg sista varvet och kroknade. I mål på 1.12,2a/2140 m. Nu tappade vi många startpoäng och vi får ”börja om” i lite lättare lopp.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*