Fighter Marke vann försök och final
Fighter Marke och Roger Pettersson vid en tidigare seger på Axevalla 2020. Foto: Malin Albinsson

Fighter Marke vann försök och final

Vaggerydstravet hade säsongsavslutning under söndagen och det stod breddloppstävlingar på agendan. En ny variant av försök- och final i samband med breddlopp kördes. Det blev seger i såväl försök som final för Fighter Marke (bilden) som tränas av Liselotte Carnemar.

En seger om året brukar vara gångbart för den tioårige travaren. Hittills har hästen vunnit ett lopp alla tävlingsår utom 2018 då tre segrar togs på 20 starter.
Inför söndagens tävlingar på Vaggeryd var Fighter Marke segerlös i 13 starter under året. Nu kom alltså två segrar under samma dag!

Först i försöksloppet som var ett autolopp med endast åtta deltagare, detta sedan att fyra ekipage hade strukits. Fighter Marke startade från ett sjättespår bakom bilen. I täten kördes det friskt. Ledande Mp-kollegan Total Recall med Daniel Selin i vagnen öppnade första halvvarvet på 1.12,3. Loppets favorit Perpetuate med Ola Samuelsson övertog ledningen kort därefter. På slutrundan uppvaktade Tomasz Wisniewski utvändigt med Oskar Run. Från dom bakre regionerna attackerade Express Lime med Fighter Marke i släptåg.
I utgången av slutkurvan anföll Roger Pettersson och i god tid före mål passerades Oskar Run. Segertiden blev 1.14,0a/2148 m.
 - Det var skönt med en seger, med tanke på att uppladdningen inför loppet inte var den bästa.
 - Min häst blev rädd för något vid utselningen och kom lös en kort stund på stallområdet. Han var snabbt infångad och han verkade inte ta illa vid sig.
 - Tempot i loppet var högt och det gynnade min häst mycket, som lever på sin styrka kommenterade Roger efter segern.

Till finalen gick totalt 15 hästar, fem från tre försök. Fighter Marke vann försöket för dom hästar med högst startprissumma och dessa fick då starta med dubbla tillägg.
Efter en löpning i 4-par ytter och med i attack bakom försöksvinnaren Heart Of Courage-C Cracchiolo 800 m kvar kunde Mp-hästen sedan spurtvinna finalen med en hals på tiden 1.15,0/2188 m.
 - Vi fick ett fantastiskt fint lopp i finalen.
 - Jag var ganska säker på att jag skulle vinna loppet enkelt. Men min häst ville inte springa ifrån dem samtidigt som den andra hästen höll emot starkt också.
 - Breddlopp med försök och final var en kul variant, dock med alldeles för lite prispengar menade en ändå skapligt nöjd dubbelsegrare.

Prispengarna blev totalt 20.000 kr fördelat jämnt via försök och final. Hela 800 startpoäng kunde dock tränaren Liselott Carnemar räkna hem, vilket kan vara värdefullt framöver i kommande matchning av tioåringen som nu har tjänat 804.200 kr i karriärens 119 starter.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*