Kim Eriksson byter hemmabana
Solvalla är ny hemmabana för Kim Eriksson från och med idag (1 mars). Foto: Lars Jakobsson / TR Bild.

Kim Eriksson byter hemmabana

Kim Eriksson har från och med idag A-licens på Solvalla. Han lämnar Mantorp efter att ha varit banan trogen sedan slutet av 2012. Sex hästar fanns på träningslistan i samband med flytten. Vi önskar Kim lycka till på gården i Knivsta där han nu kommer att hålla till.

Snart 40-årige Kim Eriksson plockade ut A-licensen första gången på Kalmartravet 1/1-2012. I slutet av samma år flyttade han upp till Mantorp och han bosatte tillsammans med sambon Jenny Malmqvist i ett hus intill stallet på Västerlösavägen alldeles intill huvudentrén på Mantorp Hästsportarena.

Under 2019 rörde paret sig till det stora stallområdet på Mantorp, då verksamheten utökades till åtta hästar i träning. Två år senare expanderade verksamheten till att kunna ha 13 hästar i träning. Vid flytten nu till Knivsta fanns sex hästar på träningslistan.

Sedan mitten av november har Kim sonderat gårdar runt omkring Mantorp, för att kunna stanna kvar i Östergötland och fortsatt ha Mp-licens. Men jakten på boxar har tyvärr inte gett önskat resultat.
 - Ja precis. Vi fick mycket förslag på gårdar med lediga boxar. Men det var inte tillräckligt passande för oss säger Kim.

Bästa åren som A-tränare har hittills varit 2021-2022. Som körsven är toppåren 2017-2018 med 12 miljoner inkört bägge åren.
I takt med framgångarna har Kim Eriksson närmat sig 1.000 segrar som körsven. I skrivande stund uppgår segerantalet till 960 segrar. Med fjolårets takt på segrar, passerar han kanske den magiska gränsen redan 2024.

Vid sidan av travtränaryrket har Kim på senare år, även utbildat sig som bartender. Han har varit synlig bakom bardisken på bl a Mjölby Stadshotell. Flytten till Stockholmstrakten innebär troligen att utbudet och möjligheterna till jobb som bartender ökar för Kim.
 - Gården dit vi flyttar ägs av Daniel Frick som själv är krögare och därmed har ett stort kontaktnät inom branschen. Jag vill vidareutveckla mig som bartender säger Kim.

Ett rykte har florerat att ”jag lägger av med travyrket” då jag passerar 1.000 segrar. Stämmer det?
 - Nja, jag har så klart funderat mycket på framtiden. Jag kommer att hålla på med travet så länge jag tycker det är roligt. Det finns inget datum eller gräns så säger Kim.

Östergötlands Travsällskap och alla vännerna runt Mantorp Hästsportarena tillönskar paret Eriksson och Malmqvist all lycka till i nya livet i Knivsta.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*