Kim mot 1000 segrar
Kim Eriksson på väg till Solvallas vinnarcirkel efter en seger med Island Smart i april. Foto: Lars Jakobsson / TR Bild.

Kim mot 1000 segrar

Kim Eriksson har haft en bra början av oktober. Tre segrar togs 3-6 oktober och i fredags på Solvalla var Kim hundraprocentig då han vann med David Persson-tränade Majlis. Förstapriset uppgick till 100.000 kr. 39-åringen närmar sig nu tusenstrecket beträffande kusksegrar i karriären.

Tisdagen 3 oktober åkte Kim enkom till Eskilstuna för att köra hästen Jerry i dennes Sverige-debut. Det resulterade i en enkel spetsseger på nya rekordet 1.12,6a/1640 m. Den i Tjeckien födda hästen hade dessförinnan rekordet 1.14,5ak. Förstapriset i Eskilstuna uppgick till 50.000 kr. Stor skillnad från loppen i Tjeckien där förstaprisen tidigare under året varit mellan 4.000-11.000 kr. Sybille Tinter tränar femåringen som närmast startar på Solvalla kommande onsdag. Även då med Kim som körsven.

Tre dagar senare var det tävlingar på Kalmartravet och på tre styrningar blev resultatet två segrar och en oplacering. Segerhästarna var Sweet och Ekolod. Den förstnämnda tränas av Ann-Sofie Svensson medan Thomas Madsen tränar Ekolod.
Bägge hästarna startade från springspår i volten och Kim visade åter prov på snabbhet som kusk den första biten. Sweet vann säkert på tiden 1.18,4/2140 m medan Ekolod var överlägsen över upploppet och drygade ut segermarginalen till åtta längder på tiden 1.17,4/2140 m. Kim Erikssons fans kunde glädja sig åt 13 respektive 16 ggr på de vinnande hästarna hos spelbolaget ATG.

Under kriteriehelgens fredagstävlingar körde Kim endast en häst, men det räckte för att kunna vinna ett lopp!  Bakom Smajlis, tog han duons andra raka seger och hästens tredje raka. På Solvalla var uppgiften ett flerklasslopp med tre hästar på grunddistansen 2140 m. Smajlis var en av dessa tre och det visade sig också att den trion skulle ta hand om de tre främsta slutplaceringarna i loppet.
Inledningsvis var det lite körning om spetsen mellan Kim med Smajlis, mot Björn Goop bakom Belgique. Det blev den sistnämnda som tog hand om befälet med Kim i rygg.
Upp till varvning kom fältet på km.tiden 1.16,3. Då kom också en hastig attack i spåren från Gilmore Trot-Troels Andersen. Tempot stegrades till 1.14,9 första 1500 m och i den fartökningen skapades en lucka i andraspår för Kim och Smajlis.

Inför upploppet attackerade Smajlis i tredjespår och sin vana trogen höll hon farten storstilat och segrade på nya rekordet 1.14,0/2140 m.
Förstapriset uppgick till 100.000 kr och därmed har Kim Eriksson kört in 253.000 kr på 19 starter under oktober.

Dessa fyra segrar förde upp Kim Eriksson på 951 vinster i karriären och han närmar sig nu tusenstrecket. Under året har Kim Eriksson kört färre lopp än vanligt. Starten på Solvalla var hans 314:e under året och årets segerantal uppgår till 25 segrar.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*