Lite av varje för Stefan
Kitty Hawk lämnade konkurrenterna på upploppet och vann Breeders Crown-försöket enkelt. Foto: TR Bild / Lars Jakobsson

Lite av varje för Stefan

Påskhelgen var intensiv för Stall Stefan P Pettersson, fem olika banor besöktes under fyra dagar. Utfallet blev en seger i Breeders Crown-försök med Kitty Hawk (bilden), ett andrapris i ett STL-lopp med Hipster Am och en galopp för stjärnan Iznogoud Am på Färjestad. Plus lite till…

Stefan och hans sambo Martina Lundin behövde inte fundera mycket på hur påskhelgen skulle firas.

På skärtorsdagen var det starter i Örebro på eftermiddagen samt med Kitty Hawk på Gävletravet i ett Breeders Crown-försök senare under kvällen. Det treåriga stoet fick stifta bekantskap med Björn Goop som placerade henne i ledning kort efter start.
Väl i spets fick Björn Goop dirigera tempot till 1.16,6 första halvvarvet, med värsta konkurrenten Feel No Pain-D Wäjersten klistrad i rygg. Upp till varvning sjönk tempot till 1.18,4! Daniel Wäjersten valde ett fortsatt defensivt upplägg med Feel No Pain och det blev inte full körning förrän i mitten av slutsvängen. På pigga hovar länsade Kitty Hawk undan och vann loppet mycket enkelt på 1.16,5a/2140 m, detta efter att sista halvvarvet avverkats på 1.12,3.
Körande Björn Goop berömde så klart stoet efter loppet.
 - Det blev enkelt, det är en väldigt fin häst. Hon verkar ha lätt för sig och vann oberörd. Mycket fint förberedd.
 - Hon var ju bra redan i fjol och verkar ha fortsatt utveckling i sin kropp.

Förstapriset uppgick till 110.000 kr. Kitty Hawk ägs av Stall Courant AB och är uppfödd av Am Bloodstock AB. Fyra starter i Sverige har givit tre segrar, och ett tredjepris. Det treåriga stoet har nu en startprissumma på 561.857 kr.

Dagen därpå var det tävlingar för stallet i Eskilstuna och därefter Färjestad, där femåringen Iznogoud Am skulle göra årsdebut i Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips Jubileumspokal.
Efter en rivig öppning med ett misslyckat spetsförsök hamnade Erik Adielsson i rygg på ledande Seven Nation Army som för Bo Westergård öppnade första halvvarvet på 1.04,9!
Efter fortsatt bra tempo hela loppet, med varvning på 1.09,9 galopperade Izno i rygg på ledaren vid upploppets början. Izno blev diskvalificerad medan Jimmy Ferro B.R.-A Gocciadoro tog ned ledaren och vann loppet på snygga 1.09,5a/1640 m.

Påskhelgen avslutades sedan i travsammanhang för stallet under påskdagen då STL-tävlingarna avgjordes på Solvalla.
Hipster Am hade sin vana trogen otur i spårlottningen och hamnade på spår elva bakom bilen. Erik Adielsson gjorde ånyo en snabb start och placerade Hipster Am i rygg på hårt betrodda Hannibal Face. Den sistnämnda fick vandra utvändigt om ledande Readly Lavec, detta med Hipster Am perfekt placerad i 2-par utvändigt.
Efter varvspassering på tuffa 1.11,7 väntade ytterligare ett tufft slutvarv. Hipster Am lyftes ut i tredjespår ca 550 m kvar och han rundade snabbt Hannibal Face. Erik Adielsson lät sin springare ”känna” på ledaren runt slutsvängen och i början av upploppet kopplades också ett klart grepp på ledaren.
Krafterna tröt dock en aning sista 100 m, samtidigt som körande Oskar J Andersson begärde lite extra av Readly Lavec på sista raksträckan. Vid målgång var ett huvuds marginal för Readly Lavec, som därmed fick revansch efter nederlaget 30 april i fjol på Örebro, mot just Hipster Am!

Andraplatsen för Hipster Am var värd 62.500 kr och nu står den sexårige Muscle Hill-sonen med ”tre ben” i STL-finalen i silverdivisionen som avgörs under Elitloppshelgen. En start till i meetinget räcker.

Hur summerar Stefan P Pettersson påskhelgen 2023?
 - Ja, det blev lite av varje.
 - Kitty Hawk var fantastiskt fin. Närmast för henne väntar ett Breeders Course-lopp på Jägersro.
 - Innan hennes lopp, stod jag mest och grämde mig över galopperna på Örebro för Donna As, m fl.
 - Izno blev det totalfel för. Det var en tråkig årsdebut, men han mår bra efteråt. Kan bli Kjell P Dahlströms Minne 24/4 på hemmaplan.
 - Hipster Am var jätteduktig. Han går framåt med loppet i kroppen och har stigande form. Blir nog nytt ett STL-försök på Jägersro avrundar Stefan.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*