Ny seger för Selin
Dash och Christel Berntsson har tagit karriärens bägge segrar på Örebrotravet. Här segerdefilering vid vinsten i december i fjol. Foto: ALN.

Ny seger för Selin

Mikael Selin har banans mest formstarka stall. Liksom på Axevalla i måndags startade Selin två hästar och återigen blev resultatet, en seger och ett andrapris. Segerhästen var Dash som vann enkelt tillsammans med Christel Berntsson. Duons andra seger ihop, bägge tagna på Örebrotravet.

Det femåriga stoet Dash är mycket snabb den första biten bakom bilen och på Örebro tog Christel Berntsson hand om ledningen omgående. Hårt betrodda Martin V. ägnade sig åt galopp för Åke Lindblom.
Väl i spets fick Christel sänka farten, efter att första halvvarvet avverkats på snabba km.tiden 1.13,6. Upp till varvning kom fältet på 1.16,6.

På slutrundan försökte flera hästar i vida spår. Bäst från kön gick Raj’s Messiah som spurtade till sig andraplatsen, dock hela fem längder bakom den segrande Mp-hästen. Segertiden för Dash skrevs till 1.15,6a/2140 m.

Segern var Dash andra i karriären och bägge segrarna är tagna på Örebrotravet med Christel Berntsson i vagnen. Dash var spelad till 3,73 hos spelbolaget ATG.

Några lopp senare var det dags för stallkamraten, elvaårige Tiger Marke att göra sin 73:e start i karriären. Även denne travare är startsnabb och Christel styrde åter till ledningen. Här galopperade hårt betrodda Babsans Bankir i starten för sin tränare Niclas Westberg.

Efter en snabb öppning för Tiger Marke på km.tiden 1.13,5 första halvvarvet dämpades farten rejält. Unge Victor S Sundgren passade kort därefter på att glida fram utvändigt om ledaren med Exodus Brick, utan att pressa upp tempot.
På slutvarvet höjdes farten hos tätduon, och det blev lucka ned till övriga. På upploppet klev den Jörgen Westholm-tränade sjuåringen förbi en tapper Tiger Marke som fick nöja sig med andraplatsen. Tiden blev 1.15,1a/2140 m för bägge hästarna.

Stall Markebo i Tjällmo (Mikael Selin) äger bägge hästarna som fick 10.000 kr respektive 5.000 kr i prispengar.
För Christel Berntsson var det årets femte seger i hennes 54:e start. För tränaren Mikael Selin var det årets åttonde vinst i 120:e starten. Stallets alla hästar har travat in 826.800 kr under året.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*