Två montésegrar i påsk
Julia Andersson gjorde segergest, när hon vann överlägset på Örebrotravet med King Mr Theo på skärtorsdagen. Foto: Kurt Einevåg.

Två montésegrar i påsk

Mantorps duktiga montéryttarinnor Julia Andersson och Malin Kullberg tog varsin seger under påskhelgen. Julia Andersson tog årets femte seger då hon vann med King Mr Theo (bilden). Malin Kullberg grejade årets första triumf med Ville C.D.

På skärtorsdagen var det eftermiddagstävlingar på Örebrotravet, innan huvudtävlingarna avgjordes på Gävletravet under kvällen.
I Närke fanns ett flertal Mp-hästar fanns på plats och det blev en seger genom Jesper Hedqvist-tränade King Mr Theo som vann ett montélopp tillsammans med Julia Andersson.
King Mr Theo startade med ett bakspår på tillägg och Julia lotsade fram femåringen till en position i 2-par ytter efter ca 700 m.
Ledande Keeponrunning varvade på km.tiden 1.19,2 tillsammans med Agnes Larsson.

På slutrundan anföll Julia i spåren med King Mr Theo när ca 600 m återstod. Ekipaget tog sig upp som tvåa, en bit bakom ledaren som drog undan i täten. När 250 m återstod galopperade plötsligt ledaren och King Mr Theo övertog befälet. I fin stil sprintade hästen undan och vann loppet fem längder före Firebird Scoop-S Adolfsson.

 - Han var bra, det behövdes nog två lopp i kroppen efter vintervila för att hitta formen igen. Det löste sig ganska perfekt från utgångsläget. Han svarar bra på huvan och jag tror vi hade vunnit loppet även om ledaren inte hade galopperat kommenterade Julia efter loppet.

Segern var King Mr Theos sjunde i karriärens 23:e start. Tränaren Jesper Hedqvist deläger ihop med uppfödaren Victoria Hagström. Förstapriset uppgick till 25.000 kr.

Malin vann med Ville C.D.
På långfredagen hade Eskilstuna sitt traditionella påsktrav. Ett av loppen var ett montélopp, för ryttare med max 30 ridna lopp under 2022.
Det passade bra in på Malin Kullberg (25 lopp) som fick chansen med Stefan Dahl-tränade Ville C.D.

Den femårige Django Riff-sonen var en av nio startande hästar i loppet och från ett innerspår på tillägg hamnade Mp-hästen i rygg på ledaren efter den första kurvan. Inför slutrundan placerade Malin hästen i ledningen och då drog Ville C.D. undan i ett 13-tempo och fick en stor ledning. I slutsvängen stannade hästen plötsligt till och vips så var fartmätaren nere i 23-tempo!
Såväl Ossimu-J Handorff som Imakeitonmyown-F Jansson närmade sig hastigt bakifrån. Malin fick fart på Ville C.D. igen, som på upploppet drygade ut försprånget och vann loppet med fem längder före den sistnämnda.

 - Det var så klart extra kul att få rida en så fin häst. Tränaren varnade innan för hans små ”hyss” och det stämde bra. Allt verkade klart inför slutkurvan och sedan stannar han... Vad händer, tänkte jag!
 - Därefter hörde han ”kompisarna” bakom och växlade upp farten igen på upploppet summerade Malin Kullberg efter loppet.

Ville C.D. tog årets tredje seger i hans sjätte start under 2023. Fem av dessa har gjorts i monté. Förstapriset var även här 25.000 kr. Jaana Dahl i Vreta Kloster äger femåringen.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*